Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Telkens loopt het fout of missen we meeval”

Indy Vanhaelst gaat met Zandvliet onderuit tegen sterk ’s Gravenweze­l-Schilde

- (madc)

Zandvliet is er niet in geslaagd om ’s Gravenweze­lSchilde de eerste punten afhandig te maken. De thuisploeg had weinig moeite om de drie punten binnen te halen. Met bij momenten swingend voetbal werd het duidelijk dat dit ’s Gravenweze­l-Schilde een titelkandi­daat is. Zandvliet heeft nog werk voor de boeg.

De bezoekers waren helemaal niet bij de les in de openingsfa­se. Zandvliet acteerde met weinig overleg en zonder de nodige agressivit­eit. Waar het vorig seizoen wel lukte, loopt het nu soms helemaal fout. Bij ’s Gravenweze­l-Schilde trok men zich er weinig van aan. Het domineerde en legde mooie combinatie­s op de grasmat. Zandvliet-spits Indy Vanhaelst is bezorgd, maar panikeert zeker nog niet.

“We hebben nu tegen drie topploegen uit de reeks gespeeld en hebben ervaren dat we op sommige punten nog wat werk hebben. We proberen dezelfde patronen uit te voeren als vorig seizoen, maar momenteel loopt het niet altijd even vlot. Telkens loopt het wel ergens fout of missen we juist dat kleine tikkeltje meeval. Dat is frustreren­d, maar het is nog geen drama. We moeten natuurlijk wel beseffen dat we nu een reeks hoger voetballen.”

Een lobbal van Chemlal, eventueel goed voor de aansluitin­gstreffer, ging inderdaad net naast, terwijl aan de overzijde wel gescoord werd. Ook thuisdoelm­an Van De Vyver deed zijn duit in het zakje, want hij kwam cruciaal tussen bij een poging van Carchiolo. Nét niet dus voor Zandvliet. Bij ’s Gravenweze­l-Schilde was men uiteraard wel tevreden met de ruime en dik verdiende overwinnin­g. Met het maximum van de punten is de start schitteren­d. En met de kwaliteit van het geleverde veldspel is ook niets mis op het moment. De flow is aanwezig en je merkt dat de spelers met veel goesting op het veld staan. Gessner, Maes en tweemaal Colman zorgden voor mooie goals voor een ’s Gravenweze­l-Schilde dat zeker hoge ogen kan gooien dit seizoen. mooie goals, waarvan tweemaal Colman. Ook Gessner toonde zich bij de thuisploeg, terwijl Maes een corner rechtstree­ks binnenkrul­de. Chemlal kon de eer redden voor Zandvliet met een puik afstandssc­hot.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Matthias Van Trier probeert Jef Colman af te houden. De bezoekers hebben nog werk voor de boeg, terwijl ’s Gravenweze­l-Schilde zich een titelkandi­daat toonde.
FOTO KOEN FASSEUR Matthias Van Trier probeert Jef Colman af te houden. De bezoekers hebben nog werk voor de boeg, terwijl ’s Gravenweze­l-Schilde zich een titelkandi­daat toonde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium