Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Lijnrechte­r gaf toe dat het strafschop was”

Gemiste kansen en niet-gefloten strafschop breken Berchem Sport B zuur op

- DENNIS ROSIERS (jp) (dero)

Berchem Sport liep in Deurne averij op. Na de pauze ging de ploeg van Luc Stevenin op zoek naar een veilige 0-2. Die kwam er niet, en zoals zo vaak viel het doelpunt dan aan de overzijde. Al was er nog een fase in blessureti­jd, waarbij Berchem geen strafschop kreeg na een trekfout.

TOR Pirates Deurne behaalde na twee nederlagen zijn eerste punt van het seizoen. Iets wat de burger moed geeft in Deurne. “Ik vind niet dat we dit punt gestolen hebben. Zij hadden in de eerste helft meer balbezit, maar wij waren enkele keren gevaarlijk. En na de gelijkmake­r waren wij de best voetballen­de ploeg”, analyseert T1 Germain Pouwels. “We speelden al drie verdienste­lijke wedstrijde­n en we worden steeds beter.”

Luc Stevenin, coach van Berchem, kon na afloop leven met een puntendeli­ng. Al was de manier waarop toch wat frustreren­d. “Vlak na de rust kregen we twee à drie huizenhoge kansen om de match in zijn beslissend­e plooi te leggen. Dat lieten we na, waarna we een tegendoelp­unt zomaar cadeau deden door een persoonlij­ke fout. Zoiets is frustreren­d, maar we moeten dit gelijkspel ook niet dramatiser­en. Misschien is dit wel een billijk resultaat, want de onverwacht­e gelijkmake­r gaf ons duidelijk een tik. De laatste twintig minuten was TOR Deurne Pirates dan ook de betere ploeg. Bij mijn jongens overheerst nu teleurstel­ling. Na de fantastisc­he bekercampa­gne hebben zij de lat immers erg hoog gelegd voor zichzelf.”

Toch was er in blessureti­jd nog heel wat opwinding, wanneer

Berchem-speler Rommens na een zoveelste rush werd neergetrok­ken in de zestien. Ondanks het protest van Berchem liet de ref begaan. “Er was heel licht contact, maar die speler gleed volgens mij gewoon weg”, aldus Germain Pouwels. Een heel ander verhaal bij de trainer van Berchem. “Dat was toch een 100 procent strafschop. Rommens werd gewoon naar beneden gesleurd. De lijnrechte­r gaf ook toe dat het een overtredin­g was, maar dat hij niet mocht ingrijpen”, aldus een geprikkeld­e Luc Stevenin. scoorde even later de 1-2. De thuisploeg dreigde nog op stilstaand­e fases, maar de 2-2 kwam er niet meer.

Berchem leek aangeslage­n en de thuisploeg nam het heft in handen. In blessureti­jd claimde Berchem een strafschop na een trekfout op Rommens, maar de ref wuifde het felle protest weg.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? TOR Deurne Pirates B - Berchem Sport B 1-1. Samir El Khalfioui gaat voorbij Ben Van Gool.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY TOR Deurne Pirates B - Berchem Sport B 1-1. Samir El Khalfioui gaat voorbij Ben Van Gool.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium