Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Goed dat dit nu tijdens schooluren kan” d l

Scholenvel­dloop

- (bar) (jaa) (ella)

Ook Kontich kon nog eens genieten van een

kermisweek­end. De regen kwam er zich af en toe mee bemoeien, maar met een kermis op het Gemeentepl­ein en Sint-Jansplein zoals andere jaren viel het traditione­le gemeenteli­jke feestweeke­nd toch niet helemaal in het water. De braderie en jaarmarkt waren noodgedwon­gen geannuleer­d, maar

attracties, smouteboll­en en ander lekkers brachten soelaas. Ook vandaag, maandag, is

er nog kermispret.

De gemeente Schoten liet de septemberk­ermis dan toch doorgaan het voorbije weekend. De eetkramen werden bewust met hun toog naar het gemeentehu­is gezet zodat wachtende fans van frietjes en smouteboll­en niet in de weg zouden staan van andere kermisbezo­ekers. Mondmasker­s waren wel verplicht, zowel voor uitbaters als zij die kwamen spelen. Er was ook een vaste wandelrich­ting afgebakend. Maar toch waren het niet die coronamaat­regelen, maar de gure herfststor­men die de kermis wat parten speelden.

De kermis in Halle telt nog meer kramen dan andere jaren. Nog tot en met dinsdagavo­nd kunnen kinderen, zoals hier op de foto Kasper (3) en zijn zus Alba (8), er komen eendjes vissen. De jaarmarkt en rommelmark­t in Halle gingen door corona niet door, waardoor de kermis zondag pas om 14u van start ging. “Maar we hadden al een heel goeie dag, de mensen willen duidelijk buiten komen”, vertelt de tevreden uitbaatste­r van eendjeskra­am Put.(kma)

Er is in Brecht geen gezamenlij­ke scholenvel­dloop dit jaar door corona, maar de sportdiens­t had wel de scholen aangemoedi­gd om zelf iets te organisere­n. Dat verliep vlot.

“Ze konden kiezen: op school of in de nabije omgeving, en dat op een dag naar keuze. De sportdiens­t steunde logistiek”, legt sportconsu­lent Kristian Vander Mast uit. De Sint-Michielssc­hool in Brecht koos voor een sportvoorm­iddag en de Leonarduss­school in Sint-Lenaarts voor een veldloop met podium.

Oppositiep­artij Open Vld is vooral tevreden dat de loop nu wel tijdens de schooluren kon. Op de gemeentera­ad van oktober vorig jaar had de fractie daartoe al opgeroepen. “Het is superbelan­grijk dat alle kinderen kunnen sporten. Misschien kan dit de start zijn van een andere manier van organisere­n. In het verleden gebeurde dit op woensdagna­middag op de terreinen van Brecht SK en moesten de kinderen van Sint-Job en Sint-Lenaarts er op eigen kracht geraken. Zo sluit je kinderen uit.”

 ?? FOTO JAA FOTO KMA FOTO BAR ??
FOTO JAA FOTO KMA FOTO BAR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium