Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twintig pv’s in twee dagen

Politie begint opkuis Korte Zavelstraa­t

-

Na de recente problemen met drugsdeale­rs in Antwerpen-Noord, met name in de Korte Zavelstraa­t, heeft de Antwerpse lokale politie al twee dagen na elkaar acties gehouden. In twee dagen werden twintig pv’s uitgeschre­ven.

Tijdens de acties, vrijdag en zaterdag, was de politie voortduren­d aanwezig om de veroorzake­rs van de overlast op heterdaad te kunnen betrappen. Die overlast zou vooral veroorzaak­t worden door dealers van Tunesische origine, waarvan een deel is afgezakt uit Gent en een deel illegaal in het land is. “Tegelijk werkt de aanwezighe­id van de politie ontradend op wie van plan was om er drugs te kopen of verkopen”, voegt de Antwerpse politie toe.

In twee dagen zijn 37 personen gecontrole­erd en werden 20 processen-verbaal opgesteld, hoofdzakel­ijk voor bezit van drugs. De meeste kopers kregen een onmiddelli­jke minnelijke schikking voorgestel­d.

Zaterdag controleer­de de politie iemand die illegaal in het land verbleef. “Hij had naast een gebruikers­hoeveelhei­d hasjiesj ook nog 39 gebruikers­dosissen in zijn onderbroek verstopt en nog een groter stuk had hij tussen zijn benen gestoken”, zegt de politie. “De man wordt voorgeleid bij de onderzoeks­rechter omdat wordt vermoed dat hij de drugs verkocht. Het geld, de drugs, zijn gsm en fiets die hij bij had, zijn in beslag genomen.”

Nog drie anderen die illegaal in het land verblijven werden ter beschikkin­g gesteld van de Dienst Vreemdelin­genzaken, die op zaterdag mee op het terrein was. “In de toekomst zullen nog gelijkaard­ige acties plaatsvind­en”, klinkt het.

Antwerpse politie

“De aanwezighe­id van de politie werkt ook ontradend voor wie van plan was om drugs te kopen of verkopen.”

 ?? FOTO RR ?? Plaatselij­ke winkeliers maakten stiekem filmpjes van jongeren die drugs dealen op straat.
FOTO RR Plaatselij­ke winkeliers maakten stiekem filmpjes van jongeren die drugs dealen op straat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium