Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Heli-kaper mocht net weer intiem zijn met zijn opgesloten vrouw

Opmerkelij­ke timing van ‘brein’ achter amateurist­ische ontsnappin­gspoging

- (phu)

De man die vrijdagnam­iddag het plan opvatte om zijn vrouw per helikopter te bevrijden, zag haar diezelfde ochtend nog in de bezoekruim­te van de gevangenis. De timing voor zijn waanzinnig ontsnappin­gsplan is opvallend, want hij had net – na maanden gefrustree­rd wachten – concreet zicht op intiem bezoek.

Om 10u stipt stond Mike G. (24) vrijdagoch­tend aan de poort van de vrouwengev­angenis Berkendael in Vorst. Popelend van ongeduld. De man, in 2017 nog tot twee jaar cel veroordeel­d wegens drugssmokk­el, kreeg eindelijk de kans om zijn vrouw, de van moord verdachte Kristel A. (26), te knufbinnen­koer. felen. Volgens onze info hadden de twee sinds kort opnieuw fysiek contact in de bezoekruim­te, iets wat door corona tot midden september niet kon. Intussen is het plexiglas verdwenen en krijgen gedetineer­den en bezoekers de kans om elkaar bij begin en aan het slot van hun gesprek een knuffel te geven. Net daar keek G. enorm naar uit, blijkt uit fragmenten uit een nog te verschijne­n tv-programma op Vier. De opnames dateren van afgelopen zomer en gisteren werden er fragmenten van getoond tijdens Gert Late Night. We krijgen een radeloze jongeman te zien. “Door corona hebben we nog niet kunnen genieten van ons huwelijk”, zegt G. “Er is ons nog niet veel gegund. Elke dag sta ik op met maar één gedachte en elke avond ga ik slapen met maar één gedachte, het is echt vermoeiend.”

Misselijk

Toch zou G. binnenkort opnieuw toestemmin­g tot intiem contact krijgen. Dat wist hij. Het maakt de timing van zijn daad alleen maar onbegrijpe­lijker. Enkele uren na het bezoek in de gevangenis steeg hij, samen met twee jonge handlanger­s, op per helikopter. Na een kleine fake fotoshoot boven het Atomium moest de pilote onder bedreiging van een airsoftwap­en koers zetten richting de gevangenis. Het plan: landen op de (veel te smalle) koer, zijn vrouw bevrijden, wegvliegen en een nieuw liefdesver­haal schrijven.

A. zou niet op de hoogte geweest zijn van de amateurist­ische plannen van haar echtgenoot tot ze tijdens de namiddagwa­ndeling vaststelde dat er een helikopter vergeefs probeerde te landen op de G. had tijdens de vlucht trouwens al spijt van zijn wilde ontsnappin­gsplannen. Uit de verklaring­en blijkt dat hij zo misselijk werd dat hij tot vijfmaal toe zijn hoofd buiten de heli moest steken om te braken.

Afgelopen weekend werd G., net als medeplicht­igen Dennis L. en Yenthe P., opgepakt. De speurtocht was niet moeilijk: G. had de vlucht gewoon onder zijn eigen naam geboekt. Hij zit intussen opnieuw achter tralies, met geen kans om zijn grote liefde te kunnen zien. A. zelf riskeert binnenkort een jarenlange celstraf voor haar betrokkenh­eid bij de moord op haar exvriend. In afwachting van haar assisenzaa­k zit ze in de cel.

 ?? FOTO DEDSIT ?? Mike G. kijkt naar foto’s van zichzelf en zijn vrouw Kristel A.
FOTO DEDSIT Mike G. kijkt naar foto’s van zichzelf en zijn vrouw Kristel A.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium