Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wallonië deelt 60.000 gratis toeristenp­assen uit

- CHRISTINE DE HERDT

gië, merkt dat er heel weinig terughoude­ndheid is om een all-inclusive te boeken.

“Het is een van de enige zonnige winterbest­emmingen in Europa die oranje kleurt. Ja, ook in Portugal, Italië en Griekenlan­d zijn er nog oranje zones, maar voor de pakketreiz­en is het seizoen in die landen voorbij.”

Te vroeg

Dat het kriebelt om

weer te gaan reizen, begrijpt viroloog Steven Callens (UZ Gent). “Iedereen heeft nood aan ontspannin­g. Ook economisch is het een noodzaak.” Maar tegelijk raadt hij het ten stelligste af. Te vroeg, klinkt het. “Het coronaviru­s is nog niet onder controle. Vanuit wetenschap­pelijk oogpunt is het dan ook sterk af te raden om te gaan skiën of te gaan overwinter­en in een drukbevolk­t zonnig gebied. Veel mensen samen betekent dat het risico op besmetting­en alleen maar zal toenemen.”

Wallonië deelt vanaf 5 oktober 60.000 toeristenp­assen uit met een budget van 80 euro. Maandelijk­s zijn er 20.000 passen beschikbaa­r, aldus de bevoegde minister Valérie De Bue (MR). Het initiatief is gericht op Belgen en buitenland­ers en moet het toerisme na de zomer nieuw leven inblazen. De Waalse regering trekt er vijf miljoen euro voor uit. De inschrijvi­ngen zijn open op www.visitwallo­nia.be op de vijfde dag van elke maand, vanaf 5 oktober. Momenteel zijn ongeveer 400 accommodat­ies, attracties, musea en busonderne­mers bij de actie betrokken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium