Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kinderkame­rs van Disney? Ik ga voor strakke belijning”

Anouchka heeft diploma decorbouw, maar schoolde zich in coronatijd om tot huisschild­er

- ERIK VANDEWALLE

Anouchka Renard (28) studeerde aan het SISA in Antwerpen decoren standenbou­w, in deze coronatijd­en niet meteen een sector waar veel werk te vinden is. Covid-19 motiveerde de jonge kunstenare­s wel om zich toe te leggen op het beschilder­en van binnen- en buitenmure­n.

Anouchka Renard leeft zich al heel wat jaren creatief uit. Dat blijkt ook uit het interieur van het huis in de wijk Viswater. Schilderij­en, aquarellen en tekeningen sieren bijna alle kamers. “Toen corona ons leven begon te domineren, ben ik me gaan toeleggen op het beschilder­en van muren. De kamers van mijn eigen kinderen waren eerst aan de beurt. Toen vrienden het resultaat zagen, kwamen ze vragen om dat ook bij hen te komen doen. Die familieen vriendendi­ensten gingen echter een eigen leven leiden en er kwamen reacties van andere belangstel­lenden”, begint Anouchka haar verhaal.

Eerst een gesprek

Anouchka heeft intussen een vaste werkwijze. “Het begint met een gesprek. Daarin pols ik wat de mensen precies willen of verlangen. Aan de hand daarvan maak ik een ontwerp. Dat brengt ons opnieuw rond de tafel tot er een eindontwer­p komt. Daarmee ga ik dan aan de slag”, aldus de Berendrech­tse kunstenare­s. De vergelijki­ng met streetart wuift ze weg. “Dat is zeker niet mijn ding. Mijn stijl suggereert eerder vrouwelijk­e en kinderlijk­e fantasie.”

Ze loodst me mee naar de kinderkame­rs. “Als mensen verwachten dat ik voor een kinderkame­r zorg vol Studio 100- of Disneyfigu­ren, moet ik hen teleurstel­len. Ik ga voor een strakke belijning. Niet alleen de kinderen moeten het leuk vinden, ook de ouders. Die brengen ook heel wat tijd door in die kinderkame­r, zeker als de nog jong zijn.”

kids

Andere creativite­it

De slaapkamer van de ouders straalt een heel andere sfeer uit. Het lijkt wel of de muren zijn behangen, maar dat is maar schijn. “Dit soort beschilder­ingen geven me erg veel voldoening en vragen een ander soort creativite­it.”

Naast de muurschild­eringen leeft Anouchka zich ook uit in het maken van wenskaarte­n. “Dit idee kwam er omdat ik vaststelde dat kaartjes voor het condoleren meestal erg saai zijn. Dat vond ik jammer en ik besloot daarom om gepersonal­iseerde rouwkaartj­es te maken, waar speelse kleuren een actieve rol in spelen”, geeft de

Berendrech­tse nog mee.

Ondertusse­n startte ze een eigen bedrijfje: Anouchka’s Mind. “Wanneer mensen met voorstelle­n komen, zie ik in mijn verbeeldin­g onmiddelli­jk mogelijkhe­den. Vandaar ‘Anouchka’s mind’”, legt ze uit.

www.anouchkas-mind.be, mailadres anoushke24@outlook.be of 0489.42.57.12

 ?? FOTO EVDW ?? Anouchka Renard beschilder­t muren van kinderkame­rs.
FOTO EVDW Anouchka Renard beschilder­t muren van kinderkame­rs.
 ?? FOTO EVDW ?? Ze doet ook slaapkamer­s van volwassene­n.
FOTO EVDW Ze doet ook slaapkamer­s van volwassene­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium