Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk stopt jarenlange lijdensweg”

Rechter maakt einde aan lastercamp­agne tegen paardenopv­ang: celstraf met uitstel

- (bfs)

De uitbaatste­r van een paardenopv­ang in Stekene is veroordeel­d tot twaalf maanden cel met uitstel voor de jarenlange belaging van een ‘concurrent­e’ in Stabroek.

Met het vonnis van de rechtbank in Dendermond­e moet er einde komen aan een al vier jaar durende lastercamp­agne van Hilde D. tegen de uitbaatste­r van een paardenopv­ang in Stabroek. “Ze maakt telkens nieuwe Facebookac­counts aan, waarmee ze honderden berichten plaatst over mij die helemaal niet kloppen”, getuigde slachtoffe­r Annelies D. tijdens het proces. “Het is haar levenswerk geworden om mij kapot te krijgen.”

Nog volgens het slachtoffe­r had ze Hilde D. nog nooit ontmoet. “Ik kende haar niet. Ik ben blij dat ik ze tijdens het proces in de ogen heb kunnen kijken. Door haar manipulati­e word ik bedreigd door andere mensen en dalen mijn inkomsten drastisch. Ik weet niet tot wat ze nog in staat is.”

Hilde D. baat zelf ook een paardenopv­ang uit in Stekene. Zij had al verschille­nde keren klacht ingediend tegen Annelies D. en verklaarde dat zij zelf het slachtoffe­r was, en niet omgekeerd. “Mijn opvang is steeds een doorn in haar oog geweest. Het was Annelies D. die via Facebook valse berichten plaatste en mijn opvang viseerde.”

Hilde D. had om de vrijspraak gevraagd, maar haalde bakzeil. De rechter veroordeel­de haar maandag tot een gevangenis­straf van twaalf maanden met uitstel. Ze moet ook een effectieve geldboete van 800 euro betalen. Een straf die zwaarder is dan de tien maanden cel met uitstel die het Openbaar Ministerie had gevorderd. “Ik hoop dat er nu een einde komt aan een jarenlange lijdensweg”, aldus Annelies D.

Voorlopig is het nog niet duidelijk of er beroep zal aangeteken­d worden tegen de uitspraak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium