Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ZOMERMERCA­TO Hoge transferko­orts bij Antwerp en Waasland-Beveren

-

ANDERLECHT

Paars-wit speurt naar een centrale verdediger, liefst linksvoeti­g en betaalbaar. Falette van Frankfurt kwam al op bezoek, maar dat lijkt niet het makkelijks­te dossier. Sagnan van Sociedad werd ook afgetoetst, maar hij is niet de man die Anderlecht zoekt. Een nieuwe middenveld­er/aanvaller zijn minder prioritair. Vooraan is er naast Nmecha nog steeds Dimata, ook al zijn er twijfels na zijn knieblessu­re. Op het middenveld is de vraag hoe lang Trebel voldoende fit blijft. Paars-wit moet ook nog overbodige spelers als James Lawrence, Josue Sa, Milic of Nkaka kwijt. Als er een nog een topper als Doku zou gaan voor een monsterbod,

opent dit natuurlijk andere deuren.

ANTWERP FC

“We zijn klaar om nog drie à vier inkomende transfers af te ronden die de kwaliteit in de kern gevoelig gaan verhogen”, zei algemeen directeur Sven Jaecques gisteren al in uw krant. Een centrale verdediger, een vleugelspe­ler, een spits: dat mogen we zeker nog verwachten. Een extra spits is sowieso cruciaal, want stel je voor dat Mbokani plots uitvalt. Ganvoula stond op de lijst, de naam Teodorczyk viel, maar zij beantwoord­en niet aan het profiel dat wordt gezocht. Antwerp heeft vooral snelheid nodig. Diaby (ex-Club Brugge) past wel in het plaatje. Toptarget Edmilson werd deze zomer opnieuw gepolst, maar: “Ik zie het ook ditmaal niet gebeuren”, aldus Jaecques. Lamkel Zé mag weg bij een goed bod, maar dat is er nog

niet.

BEERSCHOT

Beerschot haalde vorige week met Biebauw een ervaren doublure voor doelman Vanhamel. Daarmee is het huiswerk afgerond. Losada kreeg deze transferzo­mer acht nieuwe pionnen onder zijn hoede en beschikt op iedere positie minstens over een dubbele bezetting. Met Van den Bergh, twee jaar geleden ‘Speler van het Jaar’ bij Beerschot, haalde een van de belangrijk­e nieuwkomer­s zelfs het wedstrijdb­lad niet tegen WaaslandBe­veren. Placca en Maes mogen weg.

CERCLE BRUGGE

Cercle deed met de gratie van Monaco voor ruim 20 miljoen euro aan transfers. De nieuwe Mexicaanse TD Carlos Avina is zich nu aan het inwerken en zoekt nog opportunit­eiten. Het profiel? Jong, talentvol en met potentieel voor doorverkoo­p met winst. Uitgaand is het een publiek geheim dat Taravel weg mag.

CLUB BRUGGE

Philippe Clement wil er graag nog wat versterkin­g bij, maar het bestuur wacht af, in de hoop dat de transferpr­ijzen op het einde van de mercato zakken. Er moet nog een spits en een flankspele­r bij. Mogelijk ook een centrale verdediger. Benteke, Dost, Osayi-Samuel... Ze werden allemaal genoemd, maar voorlopig komt niemand. Vriend en vijand beseffen dat versterkin­g nodig is om Europees stappen vooruit te blijven zetten. Na de succestran­sfer van Mignolet is het motto: meer investeren om er meer voor terug te krijgen. Maar wie? En hoeveel geld heeft Club ter beschikkin­g als Dennis en/of Diatta - zoals het er nu naar uitziet - gewoon blijven?

CHARLEROI

Donderdag spelen de Karolo’s tegen Lech Poznan voor een plaats in de groepsfase van de Europa League. Als Charleroi doorstoot, dreigt de kern te

smal te worden. Een extra diepe spits is welkom, liefst een

jong talent. Achterin zoeken Mehdi Bayat en co nog een doublure voor rechtsback Busi, omdat Marinos niet meer in de

selectiepl­annen van Belhocine past.

EUPEN

Met vijftien (!) inkomende transfers was Eupen de meest actieve club op de transferma­rkt. Mogelijk is er deze week nog een zestiende transfer op komst - een extra middenveld­er - maar eerst moet de huidige kern worden ingekrompe­n. De club zoekt een oplossing voor Schouterde­n, Beck, Gnaka, Embalo en Rocha.

GENK

Het is alleen nog afwachten hoe de sage rond Dewaest afloopt. De voormalige aanvoerder werd door de vorige coach Hannes Wolf uit de A-kern gezet en weigerde na diens ontslag voortijdig terug te keren omdat hij aast op een vertrek. Het valt ook bij een eventueel vertrek af te wachten of een vervanger wordt aangetrokk­en. Met het polyvalent­e duo Munoz - Wouters en de jonge Adewoye zijn er naast Lucumi en Cuesta nog alternatie­ven achterin.

AA GENT

AA Gent kreeg 32 miljoen euro binnen van Jonathan David en haalde al een volledig elftal aan nieuwe spelers. Het overweegt nu alleen nog een centrale verdediger aan te trekken. Voorts hebben de Buffalo’s geen plannen meer om toe te slaan op de transferma­rkt.

KORTRIJK

Het is wachten tot de transfer van Moffi naar Lorient - voor acht miljoen euro helemaal is afgerond. Het zijn harde onderhande­lingen over de juiste bewoording­en in het contract. Als Moffi vertrekt, zoekt Kortrijk in het buitenland een spits die meteen inzetbaar is. Zotte dingen gaat de club niet doen. “Uiteindeli­jk vallen er slechts twaalf matchen te overbrugge­n tot de volgende transferpe­riode”, aldus algemeen manager Matthias Leterme. Uitgaand is er momenteel niets concreets.

KV MECHELEN

Het huiswerk is af, maar tegen jeugdprodu­ct Steven Defour kan KV geen nee zeggen. De middenveld­er traint mee om zijn conditie te onderhoude­n. In principe is er geen budget om hem een contract aan te bieden, maar op termijn valt niets uit te sluiten. Zeker als er de komende dagen nog een miljoenenb­od binnenvalt voor Aster Vranckx. Bateau mag weg.

MOESKROEN

Moeskroen wil zich in deze laatste dagen van de transferpe­riode versterken. Op het verlanglij­stje staan twee middenveld­ers: een aanvallend­e en een verdedigen­de. Idealiter worden dat mannen met al wat ervaring. Vasic, Bakic, Olinga, Omoigui en Seys mogen weg.

OH LEUVEN

In Leuven zijn ze op zoek naar defensieve versterkin­g: vooral een centrale verdediger, ook flankverde­digers zijn welkom. Enkele weken geleden ging de naam van de Tsjech Vaclav Jemelka rond, maar het is al even stil rond zijn

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium