Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk ben ik nu vertrokken voor basisstek”

19-jarige Achraf Bouhajra geeft tegen FC Luik meteen zijn visitekaar­tje af

- PETER NYS

Rupel Boom hield zondag FC Luik in bedwang. Een gesloten duel met weinig kansen resulteerd­e uiteindeli­jk in een logische 0-0. Op de Boomse linkerflan­k deed de 19-jarige Achraf Bouhajra het net als vorige week prima.

“Ik had voor deze match toch net iets meer stress”, zegt Bouhajra. “Vorige week speelden we voor de Beker van België tegen een ploeg uit een lagere reeks, nu was het tegen een profclub, dat is toch een wereld van verschil. Al zat ik van meet af aan goed in de match. Mijn eerste interventi­es waren geslaagd en ook voetballen­d kwam ik er goed uit. Dat gaf vertrouwen. Ik denk niet dat Luik ons ook maar één keer uit verband heeft gespeeld. De bezoekers dreigden twee of drie keer met schoten van buiten de zestien, maar daar wist onze doelman wel raad mee.”

Al creëerde ook Rupel Boom geen grote kansen. “De match zat op slot en zolang er geen doelpunt viel, bleef iedereen voorzichti­g. Bij ons ging de bal wel goed rond, maar de coach had erop gewezen om niet uit de organisati­e te gaan lopen. Een ervaren ploeg als Luik wacht op dat ene foutje om dan toe te slaan. We hebben negentig minuten lang zeer secuur verdedigd. Iedereen is tevreden met dat gelijkspel. Uiteraard was het nog mooier geweest als we meteen de drie punten hadden gepakt, maar als je met een jong en onervaren elftal als dat van ons gelijk speelt tegen een profclub, overheerst toch het

positieve gevoel.” Jaar niet gevoetbald

Voor de tweede week op rij stond Bouhajra aan de aftrap. Hij was niet echt verrast door de keuze van de trainer.

“Ik probeer me elke training te bewijzen en voelde me al enkele weken goed. Als je dan je kans krijgt, moet je die pakken. Of ik nu vertrokken ben voor een basisplaat­s, blijft afwachten. Stilaan komen alle geblesseer­den terug. Uiteraard hoop ik zo lang mogelijk te blijven staan. Ik heb zelf wel een goed gevoel bij de matchen die ik heb gespeeld, maar ik weet dat in het voetbal alles snel kan gaan. Twee seizoenen geleden heb ik zelfs een heel jaar niet gevoetbald omdat ik geen club vond. Vorig seizoen heeft Rupel Boom me dan opgepikt en nu sta ik in de basis. Zo snel kan het gaan. Het gevoel zit alvast goed. We hebben een jonge groep en iedereen is gretig. Dat zag je ook aan onze invallers, die meteen in de wedstrijd zaten. Met deze ploeg moeten we in staat zijn om een rustig seizoen te draaien.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Achraf Bouhajra op training bij Rupel Boom.
FOTO TOM GOYVAERTS Achraf Bouhajra op training bij Rupel Boom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium