Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik probeer het beste van mezelf te geven en de ploeg zo goed mogelijk te helpen”

Amper 17jarige Arno De Kuyffer speelt zich wekelijks in de kijker als centrale verdediger

- (hf) (basp) (basp)

Sinds zijn geslaagd debuut in de bekerwedst­rijd op Lyra-Lierse is de amper 17-jarige Arno De Kuyffer niet meer uit de basisploeg van Berchem-trainer Geert Emmerechts verdwenen. De voorbije drie wedstrijde­n leverde de youngster telkens een sterke prestatie af.

“Ik begon dan wel te voetballen bij Donk, maar sinds de U13 kreeg ik mijn opleiding bij Berchem Sport”, vertelt Arno De Kuyffer. “Vorig seizoen mocht ik al geregeld meetrainen met de A-kern, maar speelde ik mijn wedstrijde­n nog met de beloften. Die trainingen waren een gepaste voorbereid­ing op wat ik nu meemaak. Sindsdien heb ik heel wat stappen voorwaarts gezet. Nu voel ik me klaar voor het echte werk.”

De voorbije weken ging het bijzonder snel voor De Kuyffer. “Dit is een droom die uitkomt. Als kleine jongen keek ik op naar de spelers van het eerste elftal en nu sta ik er zelf tussen. Normaal heb ik snel last van stress, maar eigenaardi­g genoeg begin ik nu heel rustig aan een wedstrijd. Op Lyra-Lierse kreeg ik mijn kans omdat Ken Spies toen geblesseer­d was. Dankzij het vertrouwen van de trainer en de hulp van de ploegmakke­rs maakte ik toen een geslaagd debuut. Mijn beste positie is rechts centraal in de verdedigin­g. Telkens ik mag spelen, probeer ik het beste van mezelf te geven en de ploeg zo goed mogelijk te helpen.”

Met de zege tegen Wijgmaal en het 1-1-gelijkspel tegen Londerzeel is Berchem met een vier op zes niet onaardig aan de competitie begonnen. “Tegen een Londerzeel, dat toch een titelkandi­daat is, konden we een 0-1-achterstan­d goedmaken. Zondag was het meteen ook mijn eerste thuiswedst­rijd. De steun van de eigen supporters bezorgde me een extra boost. Ik geniet van het vertrouwen dat ik krijg van de coach, mijn ploegmakke­rs en de mensen van het bestuur. Ik maak deel uit van een hechte spelersgro­ep die sterk aan elkaar hangt. Het is mijn ambitie om de ploeg zo goed mogelijk te helpen telkens als ik mag spelen.”

Broer vertrokken

Vorig seizoen speelde ook Arno’s broer Rik De Kuyffer nog enkele matchen voor Berchem, maar die vertrok intussen naar eersteklas­ser Knokke. “Het zou uiteraard speciaal geweest zijn om samen in het eerste elftal van Berchem te spelen, maar nu dat niet het geval is, probeer ik daar ook zo weinig mogelijk mee bezig te zijn.”

BK 10.000M IN EIGENBRAKE­L

Goud voor Dirk Vermeiren

Dirk Vermeiren was op het BK 10.000 meter in Eigenbrake­l zondag de beste in de leeftijdsk­lasse 45+. De Brechtenaa­r van AC Break triomfeerd­e in 33’16”48.

DUATLON VAN DENDERMOND­E

Bart Aernouts en Katrien Verstuyft aan het feest

Bart Aernouts en Katrien Verstuyft gaven zondag in de duatlon in Dendermond­e hun seizoen nog wat kleur met een knappe zege. Verstuyft was met drie minuten bonus de snelste vrouw in 2u00’08. Ze hoopt binnenkort nog te mogen starten op de Ironman 70.3 in Portugal. Merksemnaa­r Bart Aernouts nam in de loopfinale definitief afstand van Brecht Van Vooren. Na 1u44’05 kon hij het zegegebaar maken.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Arno De Kuyffer.
FOTO TOM GOYVAERTS Arno De Kuyffer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium