Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben lessen getrokken uit nederlaag tegen Betekom”

Marijn Kenis viert rentree bij Sint-Lenaarts met eerste zege van het seizoen

-

Marijn Kenis bekroonde zijn eerste basisplaat­s van het seizoen bij Sint-Lenaarts zaterdag met een 2-4-zege op bezoek bij Diest. “Ik ben heel blij dat ik het vertrouwen van de trainer niet heb beschaamd”, zegt de 20-jarige rechtsacht­er.

Vorige week op de openingssp­eeldag ontbrak Kenis nog in de kern van Sint-Lenaarts. “Met amper twee volledige trainingen in de benen na mijn blessure kwam de wedstrijd tegen Betekom nog te vroeg”, legt Kenis uit. “De afgelopen week had ik gelukkig wel voluit kunnen trainen, waardoor ik klaar was voor de trip naar Diest. Al is het dan natuurlijk nog altijd aan de coach om me te laten spelen of niet.”

Na de 1-4-nederlaag tegen Betekom werd Kenis afgelopen weekend meteen in de basis gedropt. “Als we vorige week hadden gewonnen, was dat waarschijn­lijk niet het geval geweest, maar dat hoort nu eenmaal bij het voetbal. Ik ben in elk geval heel blij met het vertrouwen dat ik kreeg en denk ook dat ik dat niet heb beschaamd. De wedstrijd verdiende dan misschien geen schoonheid­sprijs, maar we hebben gewonnen en na onze gemiste start vorige week is dat het enige wat telt.” Kenis vond de Sint-Lenaartse zege op Diest ook wel verdiend. “Zeker op basis van onze tweede helft. Na de pauze hebben we bijvoorbee­ld op de counter heel wat kansen gehad. Bovendien heeft iedereen geknokt voor elke meter. Iets wat ik tegen Betekom een beetje miste. Niet dat er toen geen vechtlust in de ploeg zat, maar het was toch minder dan afgelopen weekend. Op dat vlak hebben we dus niet alleen een reactie getoond, we hebben duidelijk ook lessen getrokken uit onze nederlaag

van vorige week.”

Niet kansloos tegen Pelt

Met Esperanza Pelt ontvangt de Eesterploe­g komend weekend de enige ploeg die na twee speeldagen nog het maximum van de punten heeft. “Daarom was de zege tegen Diest ook zo belangrijk. Het zou geen cadeau geweest zijn om met een nul op zes te moeten toeleven naar de match tegen Pelt. Bovendien hebben we nu ook nodige vertrouwen getankt met het oog op de komende weken. Pelt mag dan wel favoriet zijn, we zijn zeker niet kansloos. Tenslotte zie je elke week verrassing­en. Er zitten duidelijk weinig of geen zwakke broertjes in deze reeks, die een stuk sterker is geworden dan vorig seizoen. Al mikken we nog altijd op een plaats in de linkerkolo­m.”

 ?? FOTO SMB ?? Marijn Kenis op een archiefbee­ld van vorig seizoen. “Er zitten duidelijk weinig of geen zwakke broertjes in deze reeks, die een stuk sterker is geworden dan vorig seizoen”, zegt de rechtsacht­er.
FOTO SMB Marijn Kenis op een archiefbee­ld van vorig seizoen. “Er zitten duidelijk weinig of geen zwakke broertjes in deze reeks, die een stuk sterker is geworden dan vorig seizoen”, zegt de rechtsacht­er.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium