Gazet van Antwerpen Stad en Rand

25jarige Jens Vogels scoort tweede week op rij negen keer voor Voorwaarts

- (lwi) (jbr)

Met 49 goals was Voorwaarts - Floriant afgelopen weekend de wedstrijd met de meeste doelpunten. Na een spannende eerste helft stond het aan de rust 11-12. Na de pauze nam Floriant afstand om uiteindeli­jk met 22-27 te winnen. De Gentenaars delen voorlopig de leiding, met het al even productiev­e Boeckenber­g.

Met negen doelpunten was Jens Vogels de topschutte­r bij Voorwaarts. Ook vorig week tegen Kwik was hij al goed voor negen treffers. Wat Jesse De Bremaeker was voor Boeckenber­g, lijkt Jens Vogels dus te worden voor Voorwaarts: een scherpschu­tter pur sang.

“Er is niet meteen een specifieke reden waarom ik de voorbije weken twee keer op rij negen keer kon scoren”, zegt de 25-jarige Vogels. “Als scorende speler probeer ik mijn taak zo goed mogelijk uit te voeren en dat lukte zeer goed. De wedstrijd tegen Floriant haalde aan beide kanten een goed niveau. Tot halverwege de tweede helft ging het gelijk op. Maar door foute shotkeuzes en balverliez­en ging de motor bij ons dan aan het sputteren, waardoor Floriant een vierpunten­kloof kon slaan. Dat gat konden we niet meer goedmaken. De Gentenaars waren te sterk.”

Komend weekend trekt Voorwaarts naar Sikopi. “Dat won verrassend zijn openingswe­dstrijd tegen een sterk Kwik. Sikopi wordt opnieuw een wedstrijd waarin we vol aan de bak zullen moeten en ons niveau van de afgelopen weken zullen moeten halen om de overwinnin­g te binnenhale­n.”

Na het vertrek van Gert Degenaers, die assistent-coach werd bij het Nederlands­e DeetosSnel, namen Mitch Lenaerts en Ilja Cordon, beiden ex-AKC/Luma, de sportieve leiding bij Voorwaarts in handen. “Het was voor iedereen even wennen”, zegt Voorwaarts-speelster Lauren Denis. “Iedere trainer heeft zijn eigen aanpak, er is dus sowieso een verschil in de manier van werken tussen Mitch Lenaerts en Ilja Cordon en die van hun voorganger Gert Degenaers. In elk geval is de groep heel tevreden over het nieuwe duo en ik hoop dat ook zij nog geen spijt hebben van hun keuze voor Voorwaarts.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium