Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nico Lemaire ziet spelbeeld tegen Hasselt al te vroeg kantelen “Misschien kregen we de weerslag van onze match op Londerzeel”

- (en)

Een goed uitgebalan­ceerd Hasselt dwong Cappellen zondag van bij de aftrap in het verweer en won uiteindeli­jk met 1-3. “De snelle gelijkmake­r bracht de bezoekers weer direct in de match”, zegt Nico Lemaire.

“We wisten vooraf dat we van bij de aftrap bij de les moesten zijn”, zegt de Cappelse flankverde­diger. “De overwinnin­g op Londerzeel was bijzonder leuk, maar het was geen vrijgeleid­e naar goede resultaten in de volgende wedstrijde­n. Na een snelle start van de bezoekers dachten we dat ons openingsdo­elpunt hen van slag zou brengen, maar ze namen direct de draad weer op en drongen ons in het defensief. Verdedigen­d stonden we vrij goed, maar mogelijk door de druk maakten we enkele schoonheid­sfouten die onverbidde­lijk werden afgestraft.”

Naast de sterkte van de tegenstrev­er zocht Lemaire ook naar mogelijke andere verklaring­en voor de nederlaag. “We kregen misschien de weerslag van onze zware midweekwed­strijd op Londerzeel. Dat we voor het eerst sinds lang nog eens op gras speelden, kan ook een invloed gehad hebben. En dan hadden we natuurlijk ook tegenslag met het uitvallen van Tiago Faria Da Silva net voor de aftrap, waardoor we toch wat moesten herschikke­n. Het was evenwel de verdienste van Hasselt dat het ons kon vastzetten. Het vond voortduren­d de vrije man en was sneller op de tweede bal. Het is wel positief dat we op de rechterfla­nk het gevaar goed onder controle kregen. Mijn verstandho­uding met Nesta Vallez is top. Na amper twee wedstrijde­n met inzet voelen we elkaar goed aan en dat is een leuke vaststelli­ng. Als de gelegenhei­d zich voordoet, nemen we mekaars positie goed over, al kreeg ik tegen Hasselt weinig gelegenhei­d om offensief mijn steentje bij te dragen. De nadruk lag vooral op het verdedigen­de werk en ervoor zorgen dat de ruimtes beperkt bleven. De bezoekers wisten die immers perfect te benutten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium