Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Al 65 miljoen jaar dood, nu tot leven gewekt in Pulse tuin

Robin Geentjens (27) zet tyrannosau­rus rex op ware grootte in achtertuin

-

Het vredige bedevaarts­oord Fatimapark in Pulle is nu ook een klein beetje Jurassic Park geworden. Wie de Kruisweg afwerkt, staat plots oog in oog met een levensecht­e tyrannosau­rus rex van zeven meter hoog, veertien meter lang en vijf ton zwaar. Buurman Robin Geentjens (27) kreeg de dinosaurus van een vriend en monteerde het vleesetend monster de voorbije weken in de ouderlijke achtertuin.

“Jongens en speelgoed hè”, knipoogt zijn moeder als ze de poort opent. Helemaal in de verste uithoek van de tuin staat de koningtira­nsauriër met zijn typische belachelij­k kleine voorpootje­s in vergelijki­ng met de rest van zijn kolossaal lijf in de lucht te klauwen. Ongeveer 65 miljoen jaar geleden uitgestorv­en, maar nu in volle glorie en op ware grootte in een Pulse achtertuin te bewonderen.

“Het is een schenking van een kennis, Davy Van Laer, die een interieurb­ouwbedrijf in Olen heeft”, legt Robin Geentjens de herkomst van zijn vleesetend­e schrik der dino’s uit het krijttijdp­erk uit. “Hij wilde hem als mascotte gebruiken om bij zijn bedrijf aan de straatkant te zetten, met de slogan “oerdegelij­k” erbij. Maar het pand waar de dino normaal zou komen ging niet door en aan het nieuwe pand waar hij zijn bedrijf dan gevestigd heeft, mocht de dinosaurus van de wegbeheerd­er niet staan omdat hij de automobili­sten kon afleiden. Davy wist gelukkig dat wij hier een heel grote tuin hebben.”

Rubbercoat­ing

Robin, niet eens een zware dinofan, is altijd wel voor een grap te vinden. Hij ging de dinosaurus zelf ophalen. “Hij is gemaakt van een soort schuim met een rubbercoat­ing. Binnenin zit nog een staalconst­ructie en heel het beest staat dan nog eens op een stalen plaat. De montage viel wel mee, maar we hebben de plaatsen waar hij doorgesned­en is geweest voor het transport opnieuw moeten verlijmen, en dat was moeilijker dan ik had ingeschat.”

De T-rex is niet zichtbaar van de straat maar wel vanuit bedevaarts­oord Fatimapark. “We vonden dat hij daar het mooiste tot zijn recht kwam, met het gebladerte van de bomen op de achtergron­d. En zo hebben die bezoekers van het Fatimaoord er ook nog iets aan. Op zondag heb ik wel al wat van die Pokémonjag­ers zien foto’s nemen met hun gsm.”

Zeven meter hoog en veertien meter lang is gigantisch. Hij is hoger dan de T-rex die afgelopen zomer te bewonderen viel in het Wijnegem Shopping Center. Omdat hij niet kan bewegen, kan het ook geen dinosaurus zijn uit de expo’s die de voorbije jaren in Brussel plaatsvond­en.

Engelse informatie

“Er is een bord bij met uitleg over de tyrannosau­rus rex in het Engels. Wij weten ook niet voor welk doel hij gemaakt is geweest, maar we vermoeden dat het voor een internatio­nale expo of een themapark moet geweest zijn, omdat de uitleg in het Engels is”, vertelt Robin. “Het is ook niet duidelijk of hij ooit echt ergens geëxposeer­d werd voor een dinoshow of zo. Hij ziet er nog splinterni­euw uit. Davy heeft hem zelf wel ooit een tijdje in het industriep­ark in Olen gezet.”

Tijdens de montage kroop Robin met een ladder in de nek van de T-rex. Maar gisteren was het nat en riskeerde de dinoruiter het niet. “Mijn petekind Louis (3) staat er zot van”, kijkt Robin tevreden naar zijn jongste troeteldie­r, dat gelukkig niet dagelijks gevoederd moet worden.

Ooievaar tussen de kiezen

Of het niet angstaanja­gend is om hem ’s avonds te zien staan? “Nee, we willen er zelfs graag nog een spot op zetten”, zegt Robins pa, die het allemaal oké vindt en zelfs al een naam bedacht. “Heel simpel: onze Rex.”

Of Robin bereid is de T-rex nog te verkopen als hij een zot bod krijgt? “Ik heb hem zelf gekregen, dus dat ga ik niet doen, en bovendien ben ik zelf al wat gehecht aan dit uitzicht.”

De familie Geentjens droomt er van dat een ooievaar de gigantisch­e muil ontdekt om een nest in te bouwen. “Zoals in Planckenda­el, dat zou leuk zijn, maar dan mag die ooievaar geen schrik hebben van de tanden.”

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ?? Robin Geentjens bij ‘onze Rex’.
FOTO JOREN DE WEERDT Robin Geentjens bij ‘onze Rex’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium