Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Herstellin­g panelen langs Tuinwijk gaat van start

Geluidssch­ermen

-

De aannemer die afgelopen zomer de geluidssch­ermen plaatste langs de E313 in Borgerhout, zal over de hele wand gericht ingrepen uitvoeren om de problemen van geluidslek­kage en loszittend­e panelen te verhelpen. De werkzaamhe­den starten op maandag 5 oktober.

Afgelopen zomer vernieuwde­n het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Antwerpen de geluidssch­ermen langs de E313 ter hoogte van de Tuinwijk in Borgerhout. Al snel kwamen er echter veel klachten van de buurt binnen over de nieuwe, zes meter hoge geluidsmuu­r uit aluminium panelen. Die loste de geluidsove­rlast niet op, integendee­l.

Ook het AWV stelde vast dat er zich problemen voordeden met de nieuwe schermen waardoor ze niet het beoogde effect bereikten. Zo was er een probleem met de bevestigin­g van de panelen in de profielen en waren sommige aansluitin­gen tussen panelen en profielen niet geplaatst zoals zou moeten.

De aannemer en AWV zaten vervolgens samen om het probleem aan te pakken opdat de schermen alsnog aan de vereiste normen voldoen. Op verschille­nde schermen werden aanpassing­en aangebrach­t. In het weekend van 12 september werden er metingen gedaan om het resultaat van die ingreep in kaart te brengen. Volgens AWV blijkt daaruit dat de schermen nu duidelijk presteren boven de vereiste norm. Op basis van die resultaten zullen nu alle schermen worden aangepast. De werken starten op 5 oktober en duren ongeveer twee weken en zouden niet voor verkeershi­nder mogen zorgen.

AWV zal in de loop van de komende maanden nog geluidsmet­ingen uitvoeren aan de gevels van enkele woningen in de wijk. Deze metingen moeten objectief aantonen wat het effect is van de nieuwe schermen voor de bewoners van de wijk.(evw)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium