Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mathieu Terryn brengt kookboek uit over “vettige fret”

Frontman van Bazart bedenkt tijdens lockdown eigen variaties van croque monsieurs

- (jdr)

Mathieu Terryn (26), de frontman van de Vlaamse groep Bazart, brengt komende zaterdag zijn eerste kookboek uit. Geen standaardw­erk met klassieke recepten, noch een culinaire bijbel die groen ziet van het gezondheid­sadvies, wel een “pamflet over vettige fret”.

Terryn is al sinds jaar en dag liefhebber van croque-monsieurs en aanverwant­en. Tijdens de coronalock­down schakelde hij een versnellin­g hoger met zijn liefde voor de snelle vette hap. Op Instagram postte hij bijna elke dag een nieuwe, vaak zelfbedach­te variant van de croque onder de hashtag #CroqueMeTh­ieu. In augustus koppelde hij daar ook nog eens een actie voor de goede zaak aan. Hij bracht rosé in blik op de markt en verkocht die ten voordele van het LIVE2020-fonds dat de zwaar getroffen muzieksect­or ondersteun­t.

Het boek dat nu als uitvloeise­l van die passie verschijnt, gaat

heten en zal een veertigtal recepten bevatten waarin zowat alles wat je tussen twee sneden brood kunt grillen een

Croquestar kans krijgt. Van kippenvleu­gels en witloof over bouletten tot kreeft. Terryns filosofie omtrent eten klinkt dan ook even compact als eenvoudig:

everything I like between two slices of bread.

In de marge van hits zoals

Goud,

Chaos

fits

vertelt de zanger en

ook nog waar hij etensgewij­s van houdt en waar hij een hekel aan heeft. Met ontbijt op bed doe je de man bijvoorbee­ld geen plezier, met mooie foto’s van zijn ‘culinaire’ creaties dan weer wel. De foto’s in het boek werden gemaakt door Marie Wynants (26), Terryns vriendin met wie hij zich begin dit jaar verloofde.

Voeg aan dat alles nog enige dichterlij­ke vrijheid toe en u heeft het helemaal begrepen:

belooft een kookboek met een vettige knipoog te worden.

Maanlicht

Croquestar

Croquestar,

Mathieu Terryn, Borgerhoff & Lamberigts, 160p

 ?? FOTO RR ?? Mathieu Terryn zorgt voor de recepten en humor, zijn verloofde Marie Wynants voor de fotografie. foto rechts: een ‘croque-friet’.
FOTO RR Mathieu Terryn zorgt voor de recepten en humor, zijn verloofde Marie Wynants voor de fotografie. foto rechts: een ‘croque-friet’.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium