Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Pizzahoek’ wordt eyecatcher

Move Projects bouwt Project M: 39 energievri­endelijke luxeflats op Mechelsest­eenweg

- SASKIA CASTELYNS www.moveprojec­ts.be

Op de Mechelsest­eenweg komen er 39 appartemen­ten bij. Daar waar vroeger de zaak Pizza Company zat, verrijst er binnen twee jaar een splinterni­euw flatgebouw met de naam Project M. Het gebouw wordt een nieuwe eyecatcher in de straat én zal erg energievri­endelijk zijn.

Jarenlang werden er pizza’s gebakken en vertrokken er te pas en te onpas brommertje­s om te gaan leveren. Maar Pizza Company verhuisde iets meer dan een jaar geleden van het hoekpand Mechelsest­eenweg 167 wat verder stadinwaar­ts. Ze bakken ze nu bruin op de hoek met de Nationale Bank. Sindsdien is projecontw­ikkelaar Move Projects er bezig geweest met het uittekenen van een nieuwe eyecatcher voor de Mechelsest­eenweg. Project M omhelst de ‘pizzahoek’ (twee panden) en nog eens twee panden in de aangrenzen­de Sint Thomasstra­at. “We vinden dit een perfecte stadslocat­ie”, legt Nic Schuybroek uit, zaakvoerde­r van Move Projects dat zo goed als al zijn nieuwbouw en renovatiep­rojecten in het Antwerpse realiseert. “De Mechelsest­eenweg is een bekende, klassieke straat op weg naar de binnenstad en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.”

Binnen twee jaar oplevering

In december start de bouw van Project M. “Dat wil zeggen: 39 lichte, mooi afgewerkte appartemen­ten, 31 parkeerpla­atsen en hopelijk een commerciee­l gelijkvloe­rs van 330 vierkante meter”, gaat Schuybroek verder. “Een supermarkt zou een meerwaarde voor het gebouw en de buurt zijn, maar ook een knipoog naar het verleden. Tot zo’n tien jaar geleden zat supermarkt Verlinden hier. De buurtbewon­ers zullen zich dat zeer goed herinneren.”

De flats zitten volgens Schuybroek in de budgetmarg­e voor starters en investeerd­ers die oog hebben voor het iets luxueuzere segment. En niet onbelangri­jk: koop je voor het gebouw er staat, betaal je tot 15% minder dan achteraf.

De zeer centrale locatie, de mooie architectu­ur, de realistisc­he budgetten voor een luxueuze afwerking en de grote terrassen zijn allemaal pluspunten. “De meeste, zuidwestel­ijk gelegen, terrassen zitten aan de buitenkant en geven een mooi uitzicht over de Mechelsest­eenweg. Er is veel lichtinval en aandacht voor leefkwalit­eit, uiteraard. Daar ziet de stad Antwerpen ook op toe.”

Maar dé surplus is volgens Schuybroek de energiezui­nigheid van het toekomstig­e pand. “We garanderen een zeer lage energiefac­tuur door te werken met zonnepanel­en en warmtepomp­en op het dak. Dat kan resulteren in energiefac­turen die tot 75% goedkoper uitvallen. Wij zijn van mening: in deze tijden kan je het je als ontwikkela­ar niet meer permittere­n te gaan besparen op duurzaamhe­id.”

 ?? FOTO'S MOVE PROJECTS, SASKIA CASTELYNS ?? Zo ziet het gebouw er over twee jaar uit, met een luxueuze afwerking en grote terrassen.
FOTO'S MOVE PROJECTS, SASKIA CASTELYNS Zo ziet het gebouw er over twee jaar uit, met een luxueuze afwerking en grote terrassen.
 ??  ?? De gevel van de Pizza Company zoals hij was.
De gevel van de Pizza Company zoals hij was.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium