Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Telenet Giants Antwerp begint in Krasnodar aan campagne in EuroCup

begint Europese campagne in prestigieu­ze EuroCup

-

Meer dan zes maanden na het bruuske einde van de vorige campagne en ruim een maand voor de start van de nieuwe competitie begint Telenet Giants aan een nieuw Europees avontuur. Niet in de Champions League zoals de voorbije twee seizoenen, wel in de prestigieu­ze EuroCup, waar het bij de Russische groepsfavo­riet Lokomotiv Krasnodar zijn 210de Europese wedstrijd afwerkt sinds de overstap van Mechelen naar Antwerpen in 1995.

“Niet alleen vanavond, ook in de overige negen wedstrijde­n van de eerste ronde zijn we de underdog”, beseft coach Christoph Beghin. “Logisch, we hebben het kleinste budget en de jongste kern. Naast Krasnodar is Virtus Bologna met superster Teodosic de grote favoriet. Andorra en Monaca zijn ook sterke ploegen en het Litouwse Lietkabeli­s mag je nooit onderschat­ten. Toch gaan we voor de vierde plaats en kwalificat­ie. We moeten realistisc­h ambitieus zijn. Als je in de thuiswedst­rijden stunt en op verplaatsi­ng iets raapt, doe je automatisc­h mee voor de vierde plaats. Vorig jaar lukte dat niet in de Champions League, twee seizoenen geleden wel. De EuroCup is nog een niveau hoger, maar ik geloof in mijn jonge groep. De voorbereid­ing was als gevolg van corona kort: slechts twee weken met de volledige kern en amper drie oefenwedst­rijden. Maar elke ploeg kan zich door de pandemie slechts beperkt voorbereid­en. Krasnodar had begin september bij zijn medewerker­s nog met besmette mensen af te rekenen. Wij onderginge­n zaterdag nog een test en iedereen was negatief. De hele Europese campagne moeten we eenmaal per week een coronatest laten afnemen.”

Groepsfavo­riet

Maar eerst dus Lokomotiv Krasnodar, meteen een zware brok.

Beghin: “De Russen zijn in onze poule de groepsfavo­riet. Volgens mij zelfs een kanshebber voor de titel. “Dit is een club (budget 20 miljoen

euro, red.) die ook al in de Euroleague actief was en uitpakt met een ervaren kern. Met onder andere Jordan Crawford (zes seizoenen NBA, vorig seizoen Bamberg) heeft het een ervaren en vooral grote kern.”

Krasnodar won één keer de EuroCup (2013) en tweemaal de Beker van Rusland. In 2010 speelde Telenet Giants Antwerp in het kader van de Eurochalle­nge tweemaal tegen Krasnodar. In Rusland werd met 96-69 verloren. In de Lotto Arena won het na een knappe partij met 87-83. Eerste speeldag 18.00u Lietkabeli­s (Lit) - Virtus Bologna 18.30u Krasnodar (Rus) - Telenet Giants Antwerp 20.00u Andorra (Spa) - Monaco (Fra)

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Coach Christoph Beghin brieft zijn spelers.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Coach Christoph Beghin brieft zijn spelers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium