Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als we niet winnen, komt er druk op de ketel te staan”

Manuel Bogaerts beseft dat Antonia na één op zes voor cruciale wedstrijd staat

- LIEVEN VERHEYEN

Antonia krijgt vanavond het bezoek van Kalmthout. De wedstrijd was eerder uitgesteld nadat er bij de Zoerselnar­en enkele spelers besmet waren geraakt met corona. Na het 0-0-gelijkspel op Ranst en de 2-0-nederlaag op Berg en Dal moet groenrood de punten thuishoude­n. Dat beseft ook aanvoerder Manuel Bogaerts.

“Ondanks de één op zes is er absoluut geen sprake van paniek”, stelt Bogaerts. “Met dat punt in de openingswe­dstrijd op Ranst konden we best leven. En ook een nederlaag tegen Berg en Dal is zeker geen schande. Mits wat geluk had er daar zelfs meer ingezeten. Bij een 1-0-achterstan­d kregen we via Wouter Keyzer en Sam Van In tot twee keer toe een mooie kans op de gelijkmake­r. Jammer genoeg viel het doelpunt niet en rond het uur was de wedstrijd gespeeld toen Berg en Dal een tweede keer scoorde. De zege van Berg en Dal was verdiend. Met de kwaliteit die het heeft, mag je ook verwachten dat het meedoet voor de top drie en misschien zelfs titelkandi­daat is.”

Twee thuismatch­en op rij

Tegen Kalmthout speelt Antonia vanavond zijn eerste thuiswedst­rijd van het seizoen. Van onderschat­ting is er zeker geen sprake.

“Met vier punten uit zijn eerste twee wedstrijde­n heeft Kalmthout zijn start niet gemist. Het zit nog steeds in de goede flow die de ploeg vorig jaar naar eerste provincial­e bracht. We zullen hen met het nodige respect ontvangen, maar zonder schrik te hebben natuurlijk. Zelf beschikken we over een kern die zowel qua kwaliteit als kwantiteit gezien mag worden. Met Kalmthout en Retie krijgen we nu twee ploegen op bezoek waartegen we de punten moeten thuishoude­n. Als dat lukt, zijn we vertrokken en staan we meteen tussen de mensen. Verliezen we tegen Kalmthout, dan komt er druk op de ketel te staan en wacht ons een lange achtervolg­ing. Dat scenario moeten we vermijden.”

Bogaerts merkt dat de langere zomerstop zijn sporen heeft nagelaten. “Conditione­el en voetbaltec­hnisch staan we nog niet waar we moeten staan. Bij mij uit zich dat bijvoorbee­ld in voorzetten die nog wat scherpte missen. De snelle

opvolging van wedstrijde­n deze week komt ons op dat vlak goed uit. Al blijft het afwachten hoe het hele coronagebe­uren nog verder zal evolueren.”

Ploegnieuw­s: het aantreden van Van Loon, die tegen Berg en Dal ontbrak met een blessure, is nog onzeker.

Kern: Bogaerts, De Ridder, Fasseur, Keyzer, Matyn, Schaffers, Van Der Voort, Van In, P. Van Kemseke, S. Van Kemseke, Van Loon, Van Nooten, Van Sanden, Verbist, Vorsselman­s en Wilmssen.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Manuel Bogaerts (links) houdt Wesley Jansen van Ranst af in de openingswe­dstrijd van het seizoen van Antonia die op 0-0 eindigde.
FOTO KOEN FASSEUR Manuel Bogaerts (links) houdt Wesley Jansen van Ranst af in de openingswe­dstrijd van het seizoen van Antonia die op 0-0 eindigde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium