Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De druk ligt bij de tegenstrev­er”

- (lver)

Na de ruime 51overwinn­ing tegen Vorselaar kon Kalmthout afgelopen weekend tegen titelkandi­daat Wezel Sport kort voor affluiten een punt uit de brand slepen (11). Auteur van die gelijkmake­r was Nick Simons, die even daarvoor nog de dubbele voorsprong van de bezoekers verijdelde.

“Bij die redding had ik het nodige geluk”, vertelt Simons. “Op het moment dat de speler van Wezel kon aanleggen, talmde hij even. Voor hetzelfde geld trapte hij iets sneller of kwam de bal tegen mijn arm en was de wedstrijd gespeeld.”

Na een hoekschop kopte de 30jarige verdediger de gelijkmake­r tegen de touwen. “Wezel beschikt over veel ervaring en gaf nauwelijks kansen weg. Als je er dan toch in slaagt om tegen die ploeg een punt thuis te houden, is dat super. Van een vier op zes hadden we vooraf niet durven te dromen. We moeten nu de voeten op de grond houden en zo snel mogelijk de kaap van de dertig punten halen. Als we dan links en rechts nog iets kunnen sprokkelen, zit het behoud er zeker in.”

Voor vanavond legt Simons de druk bij Antonia. “Zij kunnen zich geen nieuwe nederlaag permittere­n en zullen er alles aan doen om de punten thuis te houden. Het feit dat ik enkele spelers van hen goed ken, maakt het ook wel wat speciaal.”

Ploegnieuw­s: Zeno Adriaensse­ns (studie Italië) is er niet meer bij. In zijn plaats komt Stian Dictus bij de kern. Robbe Haverhals viel tegen Wezel geblesseer­d uit en is twijfelach­tig. Lucas Stevens hernam de training.

Kern: Arnouts, Eelen, Nauwelaert­s, Everaert, Floren, Van Den Buijs, S. Adriaensse­ns, Haverhals, De Bondt, Simons, Van Den Broek, Boden, Gysels, Paelinckx en Dictus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium