Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Partij tegen Kalmthout wordt er eentje met het mes op de keel”

Ransttrain­er Matthias Lauwers had op meer gerekend dan één op negen

- (jp)

Ook na drie speeldagen eerste provincial­e wacht Ranst nog steeds op zijn eerste overwinnin­g. In de eerste twee wedstrijde­n stond de organisati­e altijd op punt, maar vergat de promovendu­s te scoren. Daar kwam zondag tegen Oppuurs veranderin­g in met ineens drie goals. Alleen slikte de ploeg van trainer Matthias Lauwers ook wel vier tegentreff­ers...

Lauwers blikt meteen even terug op de eerste maand van Ranst in eerste provincial­e. “Ik hou een positief gevoel over aan onze eerste drie wedstrijde­n, alleen is het qua puntenwins­t wat mager. Met de moeilijke kalender in het achterhoof­d hadden we gehoopt op drie op negen, maar helaas is dat een één op negen geworden. De sfeer in de groep is natuurlijk altijd beter als je wint, maar we kunnen die mindere start qua resultaten wel een plaats geven. Onze twee thuiswedst­rijden, tegen Antonia en afgelopen zondag tegen Oppuurs, verliepen gelijkopga­and, we hadden dus telkens meer punten kunnen halen. Op Wezel verloren we nipt met 1-0. Goed, de cijfers zijn wat ze zijn en in een reeks waar elk punt belangrijk zal zijn, is het jammer dat we voorlopig slechts één puntje tellen.”

Komend weekend speelt Ranst opnieuw op eigen veld. Het krijgt dan het bezoek van Kalmthout, dat net als Ranst afgelopen seizoen promoveerd­e. “Dat wordt meteen een partij die we met het mes op de keel zullen aanvatten. Zeker als je weet dat we de week nadien naar Berg en Dal trekken. Kalmthout speelde afgelopen weekend gelijk tegen Wezel en kan vanavond opnieuw punten pakken in de uitgesteld­e wedstrijd op Antonia. Als het daarin slaagt, komt het met zeven op negen naar ons afgezakt. De druk zal op die manier volledig bij ons liggen”, zegt Lauwers, die ook nog even terugkomt op de vier tegentreff­ers tegen Oppuurs. “Dat was natuurlijk wel even slikken, zeker omdat het in de weken voordien defensief allemaal klopte. We gaven zondag enkele doelpunten iets te gemakkelij­k weg. Positief is dan weer dat we drie keer scoorden. Vooraan liep het aanvankeli­jk wat minder, maar dat komt wel goed. Laten we in de eerste plaats vooral realistisc­h blijven. De ploegen waartegen we al speelden, waren niet van de minste.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium