Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik mik op vijftien à twintig doelpunten”

Timo Huygens schenkt Wilrijk voor tweede week op rij de zege

- DENNIS ROSIERS

KVC Wilrijk graaide zaterdagav­ond in een dolle slotfase de drie punten mee op bezoek bij Mortsel OG. Net als een week eerder zorgde Timo Huygens in blessureti­jd voor het winnende doelpunt. “Met dank aan onze trainer”, zegt de 23-jarige aanvaller.

De voorbije seizoenen vochten Wilrijk en Mortsel OG al heel wat beladen duels uit. Dat was zaterdagav­ond niet anders. “Het werd een heel intense wedstrijd, met veel duels”, vertelt Timo Huygens. “We wisten dat Mortsel sterk was op stilstaand­e fases, maar toch scoorde het na een hoekschop.”

Tot tien minuten voor tijd bleef de Mortselse voorsprong op het scorebord staan. Toen ontbond Timo Huygens zijn duivels. “Eerst werkte ik een goede voorzet af. In blessureti­jd verscheen ik na een snelle tegenaanva­l alleen voor de doelman. De ontlading was enorm groot toen ik de netten zag trillen. Dit was een echte derby, met heel veel animo en sfeer. Dat ik daarin twee keer kon scoren, maakte het des te mooier.”

Opvallend: ook een week eerder had Huygens zijn ploeg de drie punten bezorgd met een goal in de slotminute­n. “Dat is grotendeel­s de verdienste van onze trainer”, aldus een nuchtere Huygens. “Fysiek staan we heel sterk en bovendien geeft hij mij heel veel vertrouwen. Als jonge gast doet dat enorm veel deugd.”

Twee toppers op rij

Met drie doelpunten in evenveel wedstrijde­n is Huygens, die aan zijn tweede seizoen bij

Wilrijk bezig is, voorlopig aardig bij schot. “Ik probeer de lat voor mezelf steeds hoog te leggen. Ik zou dit seizoen graag vijftien à twintig keer scoren. Dat is ambitieus, maar in deze ploeg moet dat haalbaar zijn. Een plaats in de linkerkolo­m moeten we als ploeg durven voorop te stellen, vind ik. Al krijgen we de komende twee wedstrijde­n met Scheldezon­en Mariekerke-Branst en Hoboken twee kleppers voorgescho­teld. Alles wat we in die wedstrijde­n rapen, is meegenomen”, besluit de aanvaller.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Timo Huygens eerder dit seizoen aan het werk in de wedstrijd tegen Verbroeder­ing Zwijndrech­t.
FOTO TOM GOYVAERTS Timo Huygens eerder dit seizoen aan het werk in de wedstrijd tegen Verbroeder­ing Zwijndrech­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium