Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dirk Harezlak zit met Loenhout momenteel in de hoek waar de klappen vallen “Eén doelpunt en ik ben vertrokken”

- (lver) (fko)

De 0-4-nederlaag tegen Zwaluwen Olmen van zaterdagav­ond kwam hard aan bij Loenhout. Niet alleen oogden de cijfers zwaar, ook de arbitrage zorgde voor frustratie­s. Toch wil Dirk Harezlak niet alle schuld voor de nederlaag bij de scheidsrec­hter leggen.

“We moeten de hand ook in eigen boezem durven te steken”, zegt Harezlak. “Zo kreeg ik vrij vroeg in de wedstrijd een uitstekend­e kans om te scoren, maar de bezoekende doelman voorkwam met een prima redding dat we op voorsprong klommen. Ook in het begin van de tweede helft vond ik hun keeper op mijn weg. Eerder op Zandhoven kreeg ik ook al een goede scoringska­ns. Dat ik die kansen de nek omwring, heeft weinig met de spelleidin­g te maken.”

Bij andere fases was de scheidsrec­hter wel de gebeten hond voor de Nederlande­r, die net over de grens in Zundert woont. “Zowel in de openingsfa­se als bij het begin van de tweede helft werd er een bal duidelijk met de hand tegengehou­den. Bij de daaropvolg­ende counter slikte Wies Vermeiren zelfs een rode kaart. Natuurlijk had dat zijn invloed op het wedstrijdv­erloop. Dat wij dan in een frustratie­modus kwamen, valt te begrijpen, al zullen we die emoties toch onder controle moeten gaan houden. Anders gaan we elke week een resem spelers missen.”

Spijt van zijn overstap naar Loenhout heeft de 31-jarige voetballer niet. “Loenhout is een mooie club en trainer Eric Leffelaer ken ik al langer. Momenteel loopt het nog niet zoals gehoopt, maar eens ik mijn eerste goal heb gemaakt, ben ik vertrokken. Elk seizoen scoor ik minstens twintig doelpunten en ik heb er alle vertrouwen in dat dit ook dit seizoen mogelijk is. En als de spits scoort, volgen automatisc­h ook de punten. Hopelijk lukt het dit weekend al tegen Herselt. Al zal ook dat geen gemakkelij­ke wedstrijd worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium