Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eindelijk hebben we een ploeg die er staat”

Gregory Stockbroek­x is erg blij met onverwacht sterke competitie­start van Antwerp

- JAN BRYS

Na enkele jaren aanmoddere­n lijkt Antwerp dit seizoen eindelijk weer een rol van betekenis te gaan spelen. Een prima competitie­start doet het beste verhopen voor de rest van de campagne. Na alle kommer en kwel is het ook een opsteker voor de 23jarige Gregory Stockbroek­x, de achterneef van Red Lion Emmanuel Stockbroek­x.

Tot voor dit seizoen had Stockbroek­x eigenlijk nog niet veel plezier beleefd aan zijn vele jaren bij Antwerp. “Het was altijd zeer moeilijk”, zegt Stockbroek­x. “We zijn zelfs een keer gedegradee­rd, maar dit seizoen maken we echt een droomstart. Een vierde plaats met een zeven op twaalf is voor ons fantastisc­h. We wisten dat het kon, maar je moet het natuurlijk nog altijd doen. We begonnen nog met wel een nederlaag tegen Orée, maar dat was min of meer ingecalcul­eerd. Nadien verloren we niet meer.”

Stevige kwaliteits­injectie

Belangrijk­ste oorzaak van de sterke start van Antwerpen: een serieuze kwaliteits­injectie in het tussenseiz­oen. De komst van Milan Van Baal was daarbij zeer belangrijk. “Hij heeft dit seizoen al een zestal keer gescoord. Een scorende spits hadden we echt nodig. Verder kregen we ook Pieter Van Straaten, de tweelingbr­oer van Niels Van Straaten, erbij. Met Thomas Verheyen en Mathieu Rombouts zagen we ook nog twee jongens terugkeren die een jaartje in het buitenland hebben gestudeerd. Dat alles maakt dat we dit seizoen veel sterker voor de dag komen.”

Bij Antwerp zijn ze er zich wel van bewust dat de plaatsen bij de eerste acht duur zullen zijn. “Toch moeten we ons daartussen kunnen nestelen. Als dat lukt, zijn we zeker van het behoud. Daarom was de zege tegen Old Club echt een must. Samen

met Namen is dat het zwakke broertje. Puntenverl­ies tegen die ploegen is uit den boze. Tegen Daring pakten we een zeer belangrijk­e zege. Een plaats bij de eerste acht moet dan ook zeker kunnen. Het geloof is er, de sfeer is opperbest, iedereen is bereid er volop voor te gaan.”

Zelf kwam Stockbroek­x op zijn zestiende in de eerste ploeg van Antwerp terecht. “Ondertusse­n ben ik 23 jaar, al heb ik tussenin ook wel één jaartje bij Dragons gespeeld. Dat was in het jaar nadat Antwerp was gedegradee­rd”, besluit de student handelsing­enieur.

Stockbroek­x en co. staan nu voor twee zware opdrachten. Vrijdagavo­nd komt titelkandi­daat Léopold op bezoek. Zondag komen dan de buren van Dragons naar Sint-Job afgezakt.

 ?? FOTO SMB ?? Gregory Stockbroek­x: “Een plaats bij de eerste acht moet zeker kunnen.”
FOTO SMB Gregory Stockbroek­x: “Een plaats bij de eerste acht moet zeker kunnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium