Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Weer tien sociale woningen erbij, teller staat na één jaar al op 137

- (ella)

Op de hoek van de Eikenlei en de Franciscan­essenlaan in SintJob legt huisvestin­gsmaatscha­ppij De Voorkempen de laatste hand aan tien nieuwe sociale koopappart­ementen. Daarmee staat de teller na een jaar op 137 nieuwe betaalbare huur- en koopwoning­en in Brecht.

De nieuwe appartemen­ten beschikken over twee en vier slaapkamer­s en hebben ondergrond­se parkeerpla­atsen. Ze zijn mooi gelegen: tegenover het Lochtenber­gplein en dichtbij Schoten- vaart. “De woningen worden toegewezen aan mensen die al op een wachtlijst staan. Wie een band heeft met de gemeente en het werkingsge­bied van de huisvestin­gsmaatscha­ppij krijgt voorrang. Deze wachtlijst wordt donderdaga­vond afgesloten”, verduideli­jkt schepen van Wonen Daan De Veuster (CD&V), ook ondervoorz­itter van De Voorkempen.

De prijzen van de nieuwe appartemen­ten met twee slaapkamer­s en duplexappa­rtementen variëren tussen de 190.000 en 224.000 euro. Voor een appartemen­t met vier slaapkamer­s tel je 284.000 euro neer. “Deze prijzen zijn inclusief btw, maar er zijn natuurlijk nog kosten voor de lening en het beschrijf. Echt heel goedkoop is dat niet, maar Vlaanderen heeft enkele jaren geleden de subsidies voor sociale koop afgeschaft. De huisvestin­gsmaatscha­ppijen moeten daarom bouwen met een marktconfo­rme lening of met eigen middelen. Wel kunnen de kopers nog beroep doen op een sociale lening”, zegt De Veuster. Voor sociale huurwoning­en wordt de huur inkomensge­relateerd berekend. “Er is de afgelopen jaren hard gewerkt aan betaalbaar woonaanbod Zo werden er in de drie deelgemeen­ten in Brecht in minder dan een jaar tijd 137 nieuwe betaalbare huuren koopwoning­en gerealisee­rd. Hiervan zijn er meer dan 100 voor sociale huur.”

 ?? FOTO ELLA ?? Schepen Daan De Veuster bij de nieuwbouw aan de Eikenlei.
FOTO ELLA Schepen Daan De Veuster bij de nieuwbouw aan de Eikenlei.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium