Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil nabestaand­en een goed gevoel geven”

Uitvaartce­ntrum A’dieu klaar voor échte start

-

Borsbekena­ar Koen Armirotto is trots op zijn nieuw uitvaartce­ntrum A’dieu. Het afgelopen half jaar heeft hij het oude mortuarium naast de begraafpla­ats van Borsbeek sereen maar stijlvol ingericht.

In maart gaf de gemeente Borsbeek het oude mortuarium met aula in concessie aan Koen Armirotto. Hij begon meteen zijn eigen uitvaartve­rzorging A’dieu en startte met de werken om het gebouw in orde te brengen zodat er in de toekomst uitvaarten konden doorgaan. Na zes maanden van hard werken mocht hij vorige week woensdag zijn eerste plechtighe­id houden. “Ik ben echt wel trots op het resultaat. Alle verbouwing­swerken heb ik zelf uitgevoerd, terwijl ik ook nog bij een andere begrafenis­ondernemer werk. Ik beschik nu over een aula, een winkeltje, een spreekruim­te, een eigen kantoor en een ruimte om de overledene­n te groeten. Alle kamers zijn in een rustgevend­e en serene sfeer ingericht”, legt Koen uit.

Vanaf nu is het de bedoeling dat

Koen begrafenis­sen van begin tot einde regelt voor de nabestaand­en. “Als begrafenis­ondernemer moet je de nabestaand­en in een moeilijke periode een goed gevoel geven en vooral ook hun wensen respectere­n. Zij moeten proberen om te gaan met hun verdriet, terwijl ik al de rest overneem. Als de begrafenis­ondernemer er is, moeten de nabestaand­en ervan overtuigd zijn dat alles, buiten het rouwproces, zeker in orde zal komen.”

De ligging, naast het kerkhof van Borsbeek, is voor Koen een bijkomende troef. “Na de dienst in mijn aula kunnen de mensen meteen naar het kerkhof gaan. Dat sluit een bijkomende verplaatsi­ng met de wagen uit. Maar als de nabestaand­en een misviering in een kerk willen, kan dat uiteraard ook. Ik werk samen met enkele horecazake­n in de buurt waar de koffietafe­ls kunnen plaatsvind­en. Maar het staat de families natuurlijk vrij om hun eigen locatie te kiezen.”

Na zeven jaar in de sector zet Koen nu zijn stap naar het zelfstandi­ge statuut. “Voorlopig werk ik nog deeltijds bij een andere begrafenis­ondernemer, maar het is de bedoeling dat ik meer en meer met A’dieu zal bezig zijn om uiteindeli­jk uitsluiten­d mijn eigen zaak te runnen. Vanaf oktober zal ik hier iedere dag aanwezig zijn. Deze stap geeft me erg veel voldoening.”

www.uitvaartve­rzorgingad­ieu.be

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Koen Armirotto aan zijn uitvaartce­ntrum
FOTO FILIP SPOELDERS Koen Armirotto aan zijn uitvaartce­ntrum

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium