Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Paalstraat niet langer verboden voor auto’s

Zwakke weggebruik­ers na vijf maanden privilegie­s kwijt

- (jaa)

Vanaf donderdag 1 oktober mag je opnieuw met de auto door de Paalstraat en ook de bus kan er opnieuw passeren. De fietsen voetganger­szone die vijf maanden van kracht was, wordt dan ook opgeheven.

weren van de auto’s was ingegeven door de vrees voor te nauwe contacten en coronabesm­ettingen in de smalle Paalstraat na de heropening van de winkels begin mei. Daarna werd de tijdelijke maatregel telkens verlengd, tot deze week.

“Mede door het slechtere weer is het al een tijdje minder druk in de Paalstraat”, stelt burgemeest­er Maarten De Veuster (N-VA) vast. “Terwijl het voor gebruikers van het openbaar vervoer van langsom minder prettig is om onbeschut aan tijdelijke haltes te wachten op de bus. Alle verkeer mag dus opnieuw passeren, maar we nemen wel enkele flankerend­e maatregele­n.”

Mondmasker­plicht Zo kan er alleen geparkeerd worden in de zone voor het Kruidvat. De parkeerpla­atsen voor druk bezochte locaties zoals slagerij Willekens en Scalini, De Kaaspoort en het postkantoo­r, waar zich geHet

regeld rijen vormen, worden omgevormd tot wachtzones voor klanten. Laden en lossen is mogelijk op de zones ter hoogte van de voormalige Casa en Domicile. De mondmasker­plicht blijft wel gelden in het brede centrum.

“Koning auto”

“Zeer spijtig. Koning auto is nog altijd aan zet in Schoten. Als mijn twaalfjari­ge dochter vraagt of ze even naar de Paalstraat mag, zal ik opnieuw moeten nadenken”, reageert Hans Destoop van de Fietsersbo­nd teleurgest­eld. Bewoners van omliggende straten zoals de Rodeborgst­raat en Venstraat zien de opheffing van het rijverbod dan weer positief tegemoet. Zij zagen het verkeer in hun buurt flink toenemen de voorbije maanden. Bij de middenstan­d zijn de meningen verdeeld.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? De Paalstraat was vijf maanden een veilige haven voor wandelaars en spelende kinderen.
FOTO JAN AUMAN De Paalstraat was vijf maanden een veilige haven voor wandelaars en spelende kinderen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium