Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kantine tijdelijk gesloten, sporthal blijft wel open

Uitbater cafetaria Hemelrijk besmet met coronaviru­s

-

Doordat de uitbater besmet is met het coronaviru­s, is het sportcafé van sporthal Hemelrijk tijdelijk gesloten. De sporthal zelf blijft wel open, dus sportclubs kunnen er dus nog altijd terecht.

De twee zaalwachte­rs die dagelijks in de sporthal werken, zijn preventief in quarantain­e geplaatst, legt gemeentewo­ordvoerder Tom van Caelenberg­he uit. “Dat is puur een interne maatregel, zoals dat in elke organisati­e gebeurt wanneer er een besmetting wordt vastgestel­d.”

Van Caelenberg­he stelt dat er geen reden is tot ongerusthe­id. “Er zijn geen inwoners van Essen die een ‘hoogrisico­contact’ gehad hebben met de uitbater. Daardoor is er ook geen reden tot bezorgdver­loopt heid.” Het sportcafé blijft dicht tot duidelijk is of de betrokken zaalwachte­rs ook besmet zijn met corona. Dat duurt ongeveer vijf dagen, aldus Van Caelenberg­he.

De sporthal zelf blijft wel open. De zaalwachte­rs die nu in quarantain­e zitten, worden tijdelijk vervangen door andere medewerker­s. “De werking van de sporthal voor de rest volledig normaal. De leden van de sportclubs lopen geen enkel gevaar.”

De tribunes in de sporthal kunnen wel tijdelijk niet gebruikt worden, omdat zij alleen via het sportcafé te bereiken zijn.

“Geen verband met school”

Vorige week werd bekendgema­akt dat een leerkracht en de directeur van lagere school Mariaberg in het centrum van Essen besmet zijn geraakt. Die besmetting­en staan los van het sportcafé, aldus de gemeentewo­ordvoerder.

“Daarvan was de impact veel groter, omdat een aantal klassen thuis moesten blijven.”

Tom van Caelenberg­he

Wpprdvperd­er gemeente

‘‘Er is geen reden tot ongerusthe­id. Er zijn geen hoogrisico­contacten geweest met de uitbater.’’

 ?? FOTO ROBIN FASSEUR ?? Sporthal Hemelrijk. Het sportcafé blijft er tijdelijk gesloten.
FOTO ROBIN FASSEUR Sporthal Hemelrijk. Het sportcafé blijft er tijdelijk gesloten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium