Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kermis en Chiro brengen soelaas voor afgelaste jaarmarkt

-

De Schellenar­en gaan hun jaarmarktw­eekend toch een beetje kunnen ‘vieren’. De jaarmarkt zelf, met nevenactiv­iteiten als het vuurwerk en dj-festival, is vanwege de coronacris­is geschrapt. Maar het bestuur heeft beslist de kermis wel te organisere­n. Chiro Schelle pakt op zijn beurt uit met een lekker alternatie­f.

Onder voorbehoud van wijziginge­n in de federale maatregele­n of de lokale situatie staat op 16, 17 en 18 oktober een kermis opgesteld op het Kerkplein. Op de afgesloten kermiszone met een twintigtal attracties zijn maximaal 400 personen tegelijk toegelaten en geldt mondmasker­plicht. Er komt een telsysteem met een groen/rood scherm en een verplichte looprichti­ng langs de at

tracties. De eetkramen worden buiten de afgebakend­e zone aan de kerk/Hamerstraa­t opgesteld. ‘Jaarmarkt in a box’

Ook Chiro Schelle moest op zoek naar een alternatie­f. Normaal organisere­n zij tijdens de jaarmarkt traditione­el een boerenontb­ijt, restaurant en bodega. In de stijl van Hello Fresh pakt de jeugdbeweg­ing nu uit met ‘Jaarmarkt in a box’. Met een ontbijt-, restaurant­en bodegabox brengt Chiro de jaarmarktb­eleving tot bij de mensen thuis. Er wordt bovendien samengewer­kt met lokale handelaars. Wie een bestelling plaatst, steunt dus ook de lokale economie. Een box bestellen kan tot en met vrijdag 9 oktober.

www.schelle.be, www.jaarmarkt.chiroschel­le.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium