Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Drie goede doelen krijgen toch een steuntje in de rug”

40ste editie Palingfest­ival De Vagebonden uitgesteld

-

Jeugdkoor De Vagebonden heeft zijn Palingfest­ival van 3 en 4 oktober definitief geannuleer­d. En hoewel het dit jaar geen inkomsten zal genereren via dit jaarlijkse evenement, steunt het koor toch drie goede doelen in de regio.

De Vagebonden hadden in 2020 normaal de veertigste editie van het Palingfest­ival georganise­erd. “We hebben even gewerkt aan een alternatie­ve versie, waarbij alleen zou kunnen worden afgehaald. Onze website was hiervoor al aangepast om de bestelling­en vlot te doen verlopen, maar uiteindeli­jk wilden we met Covid-19 geen risico’s lopen. In ons eigen organisati­ecomité zitten verscheide­nen mensen die tot de risicogroe­p behoren en als we porties aan huis gaan leveren, komen we onvermijde­lijk ook in contact met oudere personen”, licht ondervoorz­itter Wim Vanhoolst de moeilijke beslissing toe.

Reserve Op het Palingfest­ival worden ieder jaar gemiddeld drieduizen­d

porties paling en goulash verkocht en afgehaald. Van de opbrengst gaat er altijd een groot deel naar verschille­nde goede doelen.

Dit jaar zijn de Kompanie uit Mortsel, Heder uit Antwerpen en Selectiefm­utisme uit Mechelen de uitverkore­nen. Het afgelasten van het festival zou ook een streep door de plannen van deze organisati­es kunnen betekenen. “Gelukkig hebben de afgelopen jaren een reserve aangelegd, waarmee we dit uitzonderl­ijk jaar kunnen overbrugge­n. We zullen deze drie goede doelen toch een steun van ongeveer duizend euro kunnen aanbieden. Uiteraard hopen we dat het bij dit ene jaar zonder festival blijft.”

Bij het jeugdkoor wordt dan ook al uitgekeken naar de uitgesteld­e veertigste editie, die op 2 en 3 oktober 2021 zou moeten plaatsvind­en. “We hadden dit jaar al zitten brainstorm­en om voor deze jubileumed­itie iets extra’s te doen. Nu hebben we alleszins nog wat meer tijd om ons hierover te bezinnen”, besluit Vanhoolst.

 ?? FOTO RR ?? De Vagebonden zullen dit jaar geen paling of goulash serveren
FOTO RR De Vagebonden zullen dit jaar geen paling of goulash serveren

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium