Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Klaar voor Real, ook voor Rode Duivels?

- LUDO VANDEWALLE

Eden Hazard (29) zit voor het eerst dit seizoen in de 23koppige selectie van Real Madrid voor de wedstrijd van vanavond tegen Valladolid. En uitgereken­d vandaag maakt bondscoach Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de interlands tegen Ivoorkust, Engeland en IJsland. Met of zonder Eden Hazard?

Er was begin deze maand heel wat te doen rond de selectie van de aanvoerder van de Rode Duivels. Martinez haalde hem er wel bij, maar hij speelde geen seconde en trainde zelfs amper met de groep. De Spaanse pers vroeg zich af waarom onze bondscoach Hazard er na zijn enkelbless­ure dan had bijgehaald. “Na tien maanden wilde ik alle spelers erbij, zeker de aanvoerder”, luidde de uitleg van Martinez. Van Real Madrid kwam er nooit een officiële reactie en daarmee leek de club niet al te zwaar te tillen aan de oproeping van Hazard. Onze landgenoot speelde sindsdien ook geen minuut met de Koninklijk­e en zit pas vandaag voor het eerst weer in de selectie.

Speelt hij wel?

“Eden staat dicht bij een wederoptre­den”, sprak Zinédine Zidane, coach van Real, gisteren. “Hij trainde de afgelopen dagen goed met het team en is er klaar voor. Hij wil natuurlijk spelen en zijn ploegmaats helpen. Maar we blijven voorzichti­g.”

Dat Eden Hazard bij de selectie zit, betekent nog niet dat hij zal spelen. De selectie bestaat uit 23 spelers en zondag is er ook nog een wedstrijd op het veld van Levante. “We willen vooral dat hij volledig fit is, dat hij geen last meer ondervindt van die enkel. Het seizoen is nog lang”, aldus nog Zidane.

We zijn dan ook benieuwd of Martinez de 106-voudige Rode Duivel er vandaag bijhaalt. De contacten tussen de medische dienst van Real en de voetbalbon­d zijn goed. Terwijl de bondscoach de vorige keer voor geen enkele Duivel een uitzonderi­ng wilde maken door hem thuis te laten, is hij nu mogelijk coulanter – zeker na de coronahist­orie met Thibaut Courtois, ook speler van Real Madrid en begin september al na drie trainingen terug naar Madrid gestuurd.

Wat met Verschaere­n, Mechele en Vermaelen?

In vergelijki­ng met de vorige interlands in Denemarken (0-2) en tegen IJsland (5-1) recupereer­t Martinez alvast Courtois, Van Crombrugge, Boyata, Benteke en Origi. Carrasco en Lukaku misten toen de tweede interland, maar zijn er nu ook opnieuw bij. Casteels en Thorgan Hazard speelden het voorbije weekend niet wegens een blessure, Praet viel bij Leicester geblesseer­d uit. Cobbaut en Chadli zijn nog altijd niet fit.

En wat met de coronageva­llen? Verschaere­n zit voorlopig nog in quarantain­e en Mechele speelde bij Club nog geen wedstrijd sinds hij bij de laatste bijeenkoms­t van de Duivels wegens een positieve coronatest moest afhaken. Vraag blijft ook of Vermaelen deze keer wel beschikbaa­r zal zijn. De verdediger is fit, maar begin deze maand mocht de Stabroeken­aar Japan niet verlaten vanwege corona.

 ?? FOTO REAL MADRID VIA GETTY IMAGES ??
FOTO REAL MADRID VIA GETTY IMAGES

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium