Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Uytvanck naar tweede ronde dankzij twee supersets

- (mv)

Na een zwakke start werkte Alison Van Uytvanck (WTA 65) zich met glans voorbij de Zweedse Rebecca Peterson (WTA 50) richting tweede ronde op Roland Garros: 2-6, 6-3, 6-1. En dat doet veel zorgen – coronadrei­ging, isolement, herfstweer – vergeten. “Ik ben gewoon blij dat we nog een grand slam kunnen spelen.”

Het duurde even vooraleer Van Uytvanck het juiste ritme had gevonden. Getuige daarvan de povere eerste set, met de bijhorende gebaartjes van wanhoop en ergernis. Maar wat volgde, oogde bepaald sterk.

“In de eerste set werkte mijn wedstrijdp­lan niet. Nadien begon ik meer mijn moment af te wachten. Ze maakte fouten, waardoor ik geen schrik moest hebben om in de rally te blijven.”

Weinig speelsters variëren zo veel als Van Uytvanck in haar beste momenten. Slices, dropshots, lobs: een uitgebreid repertoire passeerde. “Ik doe dat ook graag, op die manier spelen.”

Perfectie bestaat niet, maar de derde set kwam aardig in de buurt: geen enkele unforced error, acht winners, vier op vier aan het net. “Toen liep het echt wel heel goed. Aan het net liet ik slechts twee missers noteren op de hele match. Leuk dat alle trainingen daarvoor renderen.”

Vertrouwen

Het was slechts Van Uytvancks tweede overwinnin­g sinds de herstart begin augustus. “Terwijl ik voor die break van vijf maanden wel degelijk goede resultaten haalde. Het zijn inderdaad geen gemakkelij­ke weken geweest, maar deze zege zorgt toch voor vertrouwen.”

Morgen wacht Donna Vekic (WTA 30) of Irina Maria Bara (WTA 142). “Ik wil daar nog niet te veel aan denken. Mijn coach zal die match scouten. Maar ik moet net als in de eerste ronde vertrekken van mijn eigen spel. Als dat goed draait, heb ik altijd een kans.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium