Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wij zijn geen kandidaat voor de titel of voor deelname aan de eindronde”

Trainer Tom Schipper gaat na negen op negen zeker niet zweven

-

Ternesse raast als een trein door het competitie­begin. Met drie zeges op rij oogt het rapport nog steeds perfect. Toch wil trainer Tom Schipper zeker niet te vroeg victorie kraaien. “We blijven best nuchter”, zegt de T1 van Ternesse.

Na Berg en Dal en Retie ging zondag ook Bevel over de knie van Ternesse. Niet alleen de negen op negen klinkt leuk, ook het feit dat de Wommelgemn­aren al twee keer de nul konden houden, is het vermelden waard.

“Ons eerste halfuur op Bevel, dat thuis al lang niet meer had verloren, was goed”, zegt Tom Schipper. “We wisten wat ons te wachten stond: een match met veel duels en gevechtvoe­tbal. Het was wachten op de 0-1 en die kwam er gelukkig ook. Al zag ik ook nog minpunten. Als we rustiger waren gebleven en ook de 0-2 hadden gemaakt, was de match dood geweest.”

De Ternesse-trainer blijft dus kritisch. “Ik wil nog meer diepgang en lopende spelers zien. Zeker tegen een ploeg die krachtvoet­bal brengt, is dat nodig. We moeten nog stappen zetten, al zitten er heel wat mogelijkhe­den in deze groep.”

Schipper weet dat het leiderscha­p ook een valkuil kan zijn. “Leider zijn is eigenlijk een groot vergif, want misschien staan we eind oktober ergens in de middenmoot. De komende weken treffen we met Kontich, Vosselaar, Rapid Leest en ASV Geel vier kleppers. Dat zijn allemaal ploegen met ambitie, die roepen dat ze naar derde nationale willen. We zullen dus snel zien wat we waard zijn. Met die negen punten hebben we nu wel een buffer, al blijft het een vertekend beeld als je ziet tegen welke ploegen we al speelden. De punten geven wel vertrouwen en het bewijst dat we een blok vormen dat ook goed kan voetballen. Bovendien springt er in mijn jonge groep altijd wel een speler bovenuit. Zo viel Zakaria Haid El Assiri al eens extra op, zondag was het aan Olivier Somers.”

Schipper staat ook als een veeleisend iemand bekend. “Dat mag, al is het logisch dat een jonge groep het al eens minder doet. Laten we na die drie zeges vooral nuchter blijven, wij zijn geen kandidaat voor de titel of voor deelname aan de eindronde.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium