Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na die eerste twee nederlagen begon ik toch al te vrezen voor lang seizoen”

Sten Beyers ontpopt zich tot matchwinna­ar voor Oxford Hemiksem

- (jp)

Met een doelpunt acht minuten voor tijd bezegelde Sten Beyers afgelopen weekend het lot van Schelle Sport in de derby op het veld van Oxford Hemiksem. Voor de thuisploeg was die overwinnin­g meteen goed voor de eerste drie punten van het seizoen.

“We speelden met voorsprong onze beste wedstrijd van de eerste drie speeldagen, de mentalitei­t zat vanaf het eerste fluitsigna­al goed”, zegt Beyers. “Natuurlijk wou iedereen de derby tegen Schelle winnen en zorgde dat voor de juiste focus, maar zo zou het natuurlijk elke wedstrijd moeten zijn. Dat moeten we dus zeker meenemen voor de komende weken.”

Die eerste zege was toch ook een opluchting. De voorbije weken was Beyers zich toch al een beetje zorgen beginnen te maken. “Toen we op de openingssp­eeldag een 0-4-pandoering van Wintam om de oren kregen, was dat toch even slikken. Ook vorige week op het veld van Lippelo leden we een nederlaag en dat kruipt toch tussen je oren. Ik begon al een beetje te vrezen voor een erg lang seizoen, deze driepunter brengt daar nu veranderin­g in. Uit deze overwinnin­g moeten we nu de nodige energie putten om de komende weken verder te doen. We willen absoluut het behoud verzekeren en hier en daar voor een stunt zorgen.”

Waarom al niet komend weekend? Dan gaat Oxford Hemiksem op bezoek bij leider Burcht.

“Dat zal een zware dobber worden, maar als we die partij opnieuw op de juiste manier aanpakken, dan is er veel mogelijk”, zegt Beyers, die zondag op de positie van verdedigen­de middenveld­er speelde. “Normaal speel ik een rijtje hoger, maar door enkele blessures en omdat we ons wat wilden aanpassen aan de opstelling van Schelle, schoof de trainer me wat meer naar achteren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium