Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

-

Wie moet volgens u premier worden? De Croo, Magnette of toch iemand anders?

Grootste partij in coalitie

Als grootste partij in de coalitie en in een democratie is het logisch dat deze de premier krijgt, dus Magnette.

MARC VERVAET, ANTWERPEN Allemaal verliezers

Geen van beide. Dit is een coalitie van verliezers. Een regering die er nooit zou mogen komen.

WERNER MOENS, NIJLEN Een vrouw Laat ons een vrouw premier maken. Dat kan voor een frisse Nieuw-Zeelandse wind zorgen.

ERWIN MADEREEL, LINT Ervaren rat

Een ervaren rat die het politieke kluwen kent en die bereid is na deze regering te stoppen zodat hij of zij de moeilijke beslissing­en op zich kan nemen en electoraal geen bedreiging is voor anderen binnen of buiten hun partij: Johan Vande Lanotte of Marianne Thyssen.

PAUL VANDAMME, BRASSCHAAT Calvo Kristof Calvo van Groen. De reden: Dan kan België zich helemaal belachelij­k maken.

DANNY WENS, SCHOTEN Lachwekken­d

De Vivaldi-regering zal zonder meer geen weerspiege­ling zijn van wat de kiezer wilde, het is dus een aanfluitin­g dat die zeven partijen zelfs maar overwegen een regering te vormen. Magnette is als figuur onaanvaard­baar als premier: zijn aversie tegenover Vlaanderen zou ons zuur opbreken. En De Croo... Ja, het is te gek voor woorden dat iemand uit een partij die alle pluimen en geloofwaar­digheid verloren heeft, daar zelfs maar aan denkt. Met deze regering en een van deze twee mannen aan het stuur wordt het lachwekken­d om dit land democratis­ch te noemen.

LIEVE VAN DER VEKEN, SINT-TRUIDEN Geen charisma Als er iemand premier mag worden, dan is het Magnette. De Croo is niks anders dan de zoon van en heeft totaal geen charisma. Maar ik hoop nog altijd dat deze regering niet tot stand komt. Open Vld heeft een heel vuil spel gespeeld tijdens het hele proces.

BART VANTOMME, HOBOKEN Partij van premier verliest

Liever De Croo dan Magnette. Niet omdat het een Vlaming is, maar omdat de partij van de premier altijd de volgende verkiezing verliest.

ETIENNE DE BONDT, NIEL Van Ranst Marc Van Ranst!

LUCAS BOLS, HEIST-OP-DEN-BERG Meer regeringen dan provincies Als we nu eens diegene met de meeste voorkeurst­emmen zouden benoemen tot premier? Ah nee, dat kan niet, want die partij zit niet in de coalitie en mag alleen oppositie voeren. Spijtig maar typisch voor dit land(je) met bijna meer regeringen dan provincies.

FREDDY DUSCHEK, NIEL De Wever Bart De Wever uiteraard. Het kan toch niet dat de grootste partij niet in de regering zit.

JEAN LENAERS, SCHOTEN

 ?? FOTO BELGA ?? Alexander De Croo (Open Vld) en Paul Magnette (PS).
FOTO BELGA Alexander De Croo (Open Vld) en Paul Magnette (PS).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium