Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be Minimumpen­sioen

Het voorstel om iedere gepensione­erde een pensioen uit te keren van minimum 1.500 euro is een mooi voorstel om de levensstan­daard op te trekken van de minst bedeelden. Maar zij die heel hun leven hard gewerkt én bijgedrage­n hebben, krijgen als beloning hetzelfde bedrag als diegenen die nooit gewerkt hebben? Door een wet van enkele jaren oud is mijn pensioen van 1.800 euro naar 1.500 euro gebracht. Een oude kennis van mij, die geen dag gewerkt heeft, ontvangt 1.300 euro per maand. Deze profiteurs die ons systeem leegzuigen verdienen geen 1.500 euro per maand. Het pensioen is persoonlij­k en zou een weerspiege­ling van je prestaties gedurende minimum veertig jaar moeten zijn.

WALTER VAN OLMEN, TURNHOUT Armoedebar­ometer

Volgens de lokale armoedebar­ometer stijgt de armoede in zowat alle gemeenten en steden in onze provincie Antwerpen. Dit fenomeen is niet alleen te wijten aan de coronacris­is. Ook de rijke gemeente Brasschaat deelt in de armoede. Het is opmerkelij­k dat die gemeenten bevolkt worden door mensen die nood hebben aan een sociale huisvestin­g en met hun leefloon amper rondkomen. Gelukkig zijn vele gemeenten bereid om een asielcentr­um te aanvaarden en sociale woningen te bouwen om die behoeftige­n een verblijf te bezorgen. Deze positieve en solidaire initiatiev­en hebben duidelijk een weerslag op de armoedecij­fers. Om de stijgende cijfers een halt toe te roepen moet er doordacht geïnvestee­rd worden om zo meer jobs te creëren.

JEF VAN MEENSEL, WILRIJK Formatie begroting

Nergens in het toekomstig­e regeerakko­ord wordt gesproken over de afschaffin­g van de senaat. Eveneens worden de lonen van de volksverte­genwoordig­ers niet verminderd. Het gaat toch om fair herverdele­n van belastinge­n. Het vermindere­n van ministerpo­rtefeuille­s wordt ook niet meegenomen. De postjes blijven behouden om iedereen gelukkig te maken. Een staatsherv­orming is heel dringend aan de orde, maar niemand durft het.

PAUL MUYLLE, WUUSTWEZEL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium