Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tweede keer, goede keer?

Arnout Hauben hervat opnames uitgesteld programma

-

Arnout Hauben (44) en zijn kompanen Ruben en Philippe zijn alweer vertrokken voor een lange wandeltoch­t. Ze werken de opnames af van Dwars door de Middelland­se Zee, die in maart abrupt werden stopgezet door de uitbraak van het coronaviru­s.

Op Eén zag u vorige week nog hoe Arnout, klankman Ruben Callens en cameraman Philippe Niclaes na ruim 500 kilometer afscheid namen van de GR129, de wandelrout­e die van Brugge richting Luxemburg gaat. Maar het trio is geen rust gegund. Met rugzak én met mondmasker namen ze zopas het vliegtuig naar Zuid-Europa, naar de plek waar ze in maart nog waren voor het nieuwe Eén-programma Dwars door de

Middelland­se Zee. Voor die reeks trekt Hauben van west naar oost door de Middelland­se Zee. De eilanden, de natuurlijk­e tussen Europa en Afrika, zijn al eeuwenlang een smeltkroes van culturen. Hauben gaat er op zoek naar verhalen over de zee en de eilandbewo­ners. Concreet trekt hij van Gibraltar naar Jeruzalem, langs bekende en minder bekende eilanden.

Grenzen dicht

Toen de pandemie uitbrak, was het trio halfweg. Aangezien op dat moment ook de grenzen één voor één sloten, zat er niets anders op dan meteen huiswaarts te keren. “We hadden nog heel wat noodscenar­io’s uitgedokte­rd, maar het coronaviru­s haalde ons keer op keer in”, zei Hauben daar eerder over. Bijna zeven maanden later pikken ze de draad van hun avontuur op in Malta, waar ze destijds bezig waren met de vijfde aflevering in te blikken. (tove)

Dwars door de Middelland­se Zee zal in 2021 op

Eén worden uitgezonde­n

 ?? FOTO VRT ?? Na de Noordzee kiest Arnout Hauben nu voor de Middelland­se Zee.
FOTO VRT Na de Noordzee kiest Arnout Hauben nu voor de Middelland­se Zee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium