Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gemeente zet eerste stapjes op YouTube met eigen videokanaa­l

Ook informatie­blad krijgt make-over: niet zes maar elf edities per jaar

-

Hemiksem surft mee verder op de digitale stroom en gaat nu ook een eigen videokanaa­l lanceren. In de toekomst zijn video’s en reportages te bekijken op YouTube. Maar ook de papieren communicat­ie wordt niet uit het oog verloren met een uitbreidin­g van het informatie­blad tot elf keer per jaar.

De coronacris­is heeft de voorbije maanden het belang van een juiste en tijdige gemeenteli­jke communicat­ie extra in de verf gezet. “Gelukkig hadden we in Hemiksem de werking eind vorig jaar al herzien. Zo werd een extra fulltime communicat­ieambtenaa­r aangesteld en is gewerkt aan een uitbreidin­g van het pakket”, zegt burgemeest­er Luc Bouckaert (CD&V).

Vereniging­sleven

Die uitbreidin­g houdt onder meer in dat het informatie­blad Hallo Hemiksem voortaan elf in plaats van zes keer per jaar in de brievenbus valt. “Zo kunnen we ook op papier sneller communicer­en om ál onze inwoners te bereiken. Een tweede voordeel is dat er in Hallo Hemiksem nu extra ruimte is voor het vereniging­sleven. Vereniging­en kunnen zichzelf voorstelle­n en activiteit­en aankondige­n. Ze kunnen de activiteit­en bovendien elektronis­ch ingeven zodat ze ook meteen in de app verschijne­n”, vertelt schepen van Vereniging­sleven Koen Scholiers (CD&V).

Op YouTube geef je in het zoekveld ‘gemeente Hemiksem’ in. Wie zelf video’s, tips of suggesties heeft, kan die doorsturen naar informatie@hemiksem.be.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium