Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vlaamse kasseiklas­siekers gaan door (voorlopig)

- (hc)

Er komt dit jaar geen Amstel Gold Race. De afgelastin­g van het Nederlands­e monument, dat normaal op zaterdag 10 oktober gereden werd, volgde nog geen dag nadat de Binck Bank Tour door de verscherpt­e coronamaat­regelen te horen kreeg dat alle koerskilom­eters op Nederlands grondgebie­d wegvielen. De afgelastin­g kan ook gevolgen hebben voor de Vlaamse kasseiklas­siekers, maar volgens Tomas Van Den Spiegel, CEO van organisato­r Flanders Classics, is het zover nog niet.

Van Den Spiegel maakt zich sterk dat de Vlaamse kasseiklas­siekers op de voorziene data kunnen plaatsvind­en. Dat is an sich goed nieuws, terwijl er in Frankrijk wel aangestuur­d wordt op een meeting om te bespreken of Parijs - Roubaix door de stijgende coronacijf­ers nog wel kan plaatsvind­en. “We hebben het volste vertrouwen dat we onze koersen veilig en vlot zullen kunnen organisere­n”, aldus Van Den Spiegel. “De voorbije maanden zijn daartoe alle voorbereid­ingen getroffen. Er zal geen volk aanwezig zijn bij start en aankomst en er zijn ook geen georganise­erde vip-bijeenkoms­ten. We sluiten telkens alle interessan­te stukken van het parcours af. Er is ook controle op de naleving van de maatregele­n, zoals de mondmasker­plicht langs het parcours. We hebben heel korte lijntjes met de lokale autoriteit­en en ordedienst­en. We beginnen dit weekend ook met een heel grote communicat­iecampagne om iedereen thuis voor de buis te houden. Daar kan je veel beter de koers volgen.”

Wat met Scheldepri­js?

Het enige probleem is de Scheldepri­js van 14 oktober, die in het Nederlands­e Terneuzen start. “We hadden slechts even contact met de gemeente. Overleg volgt de komende dagen. Omdat we met de Scheldepri­js iets hebben opgebouwd in Terneuzen, verkiezen we toch om daar te vertrekken. Lukt het niet, dan moeten we een plan B klaar hebben, dat zich volledig op Belgisch grondgebie­d afspeelt.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium