Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit wordt een echte sleutelmat­ch”

-

Antwerp-coach Ivan Leko mag dan meerdere spelers missen door blessures, hij wil morgen koste wat het kost KV Mechelen kloppen. “Ik zal mijn spelers inprenten dat we tegen een goeie ploeg spelen. Mechelen zal naar hier komen om te winnen.”

“Na de bekerfinal­e is dit onze meest cruciale match tot nog toe”, aldus de Kroaat. Waarom dan wel? “Omdat het de laatste match voor de transferde­adline is. Omdat het de laatste match voor de interlandb­reak is. En omdat het toch een soort van derby is. Winnen betekent ook dat we zouden staan waar we op 15 juni voor hadden getekend: vlakbij Standard, boven Genk, AA Gent… Maar we spelen tegen een goeie ploeg. Ik zal mijn spelers inprenten dat KV Mechelen niet te onderschat­ten valt. Het zal naar hier komen om te winnen.”

Schrap alvast de namen De Sart, Coopman, Benson, Buta en Beiranvand. Maar deze week stonden er ook vraagteken­s achter de namen van Juklerod - die ook gisteren nog niet met de groep trainde - Nsimba en De Laet. Hopen voor Leko dat hij toch een paar van die jongens kan opstellen. “Een probleem komt nooit alleen, maar ik beschouw het als een challenge.

Het is aan ons om oplossinge­n te vinden.

Powerplay

Dé vraag is natuurlijk: hoe gaat Antwerp spelen? De powerplay waarmee het Eupen na de rust wegdrukte, haalde niks uit in Kortrijk. Leko gaf aan dat hij zijn lesje geleerd heeft en voortaan weer op zoek wil naar verzorgd(er) voetbal. “Pas op: powervoetb­al kan óók. Maar dan moet je er echt voor gaan, met het bloed op de knieën, bij wijze van spreken.

En dan moet je geen propere passes verwachten, maar kopduels en de tweede ballen winnen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium