Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We proberen er het beste van te maken”

Amigos-trainer Peter Speckstadt wil niet te ver vooruitbli­kken

-

Toen de competitie vorig seizoen abrupt werd afgebroken, stond Amigos Zoersel als nieuwkomer op een knappe derde plaats in het klassement. Afwachten of het met een haast ongewijzig­de kern, waar enkel de jongeren Cedric Holvoet en Jeff Gheys van de tweede ploeg bij aansloten, die prestatie kan herhalen.

“Het coronaviru­s en alle maatregele­n die daarmee gepaard gaan, blijven voortduren­d in het achterhoof­d zitten”, zegt Amigoscoac­h Peter Speckstadt. “Verschille­nde clubs werden tijdens de voorbereid­ing al getroffen door besmetting­en. Wat gaat dit de rest van het seizoen geven? Als er één speler besmet is, kan het plots snel gaan. Het lijkt me onbegonnen werk om een volledige ploeg in quarantain­e te zetten. Met veertien ploegen in de reeks staan er behoorlijk veel wedstrijde­n op het programma. Hoe gaan we de competitie dan kunnen afwerken? Of wordt de kalender hopeloos door elkaar gegooid? Het zijn allemaal vragen waar we geen antwoord op kunnen geven en die enigszins een domper op het gebeuren plaatsen. En dan spreek ik nog niet over het sociale gebeuren en de financiële gevolgen. Clubs lopen een pak inkomsten mis. Een drama, maar we proberen er het beste van te maken.”

“We moeten proberen om ons elke week opnieuw op te laden en vooral om het plezier in het spelletje te vinden. Als we het seizoen ongehinder­d kunnen uitspelen en een plaats in de top vijf halen, zal ik zeer tevreden zijn. Al werden we niet gespaard door de kalenderma­ker met op de openingssp­eeldag een duel tegen nieuwkomer Hellvoc. Hellvoc is een sterke ploeg die vorig seizoen fluitend door de competitie wandelde. Het wordt wellicht een pittige wedstrijd. De week nadien trekken we op zondagavon­d naar Guibertin, dat vorig jaar kampioen werd in onze reeks, Liga B. Maar ik wil niet te ver vooruitbli­kken en bekijk het liever van week tot week. Eén besmetting in de ploeg kan immers een zware impact hebben op de verwachtin­gen.”

 ?? FOTO SMB ?? Peter Speckstadt, de coach van Amigos Zoersel.
FOTO SMB Peter Speckstadt, de coach van Amigos Zoersel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium