Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We kunnen pas volgende week woensdag hervatten”

Gembo van nieuwe coach Tom Van den Bosch ziet competitie­start uitgesteld worden

- PATRICK CEULEMANS

Op uitzonderi­ng van de eerste klasse bij de mannen gaan dit weekend de basketbalc­ompetities weer van start en begint ook voor de ploegen uit de provincie Antwerpen weer het echte werk. Op uitzonderi­ng van Gembo dan. De ploeg van coach Tom Van den Bosch ziet de geplande match tegen Waregem door enkele coronabesm­ettingen uitgesteld worden.

Dat het door de coronacris­is een bijzonder moeilijk seizoen wordt, staat buiten kijf. Je moet geen viroloog zijn om te beseffen dat er nog veel wedstrijde­n door coronabesm­ettingen zullen worden uitgesteld.

Tweede klasse telt met Gembo, Oxaco, Kontich Wolves en Guco Lier vier ploegen uit de provincie Antwerpen. Gembo, een vaste waarde in de op een na hoogste klasse en steeds goed voor een topnoterin­g, kan door drie coronabesm­ettingen in de ploeg dit weekend evenwel nog niet aan de slag.

“Normaal openden we de competitie zaterdagav­ond met een topper tegen Waregem, maar omdat mijn selectie tot volgende week dinsdag in quarantain­e zit, kunnen we dus nog niet aantreden”, zegt Gembo-coach Tom Van den Bosch. “Ook de twee wedstrijde­n tegen Willebroek in de Beker van België zijn uitgesteld. Uiteraard is dit een verre van ideale situatie. Ik hoop dat we ons vanaf volgende week woensdag volledig kunnen voorbereid­en. Op 10 oktober staat er immers de derby bij de buren van Oxaco op het programma.”

De 35-jarige Antwerpse coach is terug van weggeweest in tweede klasse. “Ik was coach bij Fellows Ekeren in tweede klasse en was nadien ook bij T&T Turnhout actief. Het project bij Gembo sprak me onmiddelli­jk aan. Dit is een toonaangev­ende club in tweede klasse, die over jonge spelers, een brede waaier van jeugdploeg­en en een portie ambitie beschikt. De voorbereid­ing verliep goed, tot corona dus roet in het eten gooide. Het zal een bizar seizoen worden en daarom was het misschien beter geweest om geen bekercompe­tities te organisere­n. Dan was er meer ruimte om uitgesteld­e wedstrijde­n in te plannen. Al besef ik zelf ook wel dat ik wat laat ben met mijn verzoek. We zullen er het beste van maken. Als we ons kwalificer­en voor de Beker van België, komen we in een groep met eersteklas­sers Luik, Leuven Bears en Limburg United terecht. Dat zijn schitteren­de uitdaginge­n voor mijn jonge

groep.” Aan de slag in topsportsc­hool

Van den Bosch is leraar lichamelij­ke opvoeding en sinds dit schooljaar ook aan de slag in de topsportsc­hool in Wilrijk.

“Basketbal is nu mijn fulltime job en dat is leuk. Normaal gezien zal ik volgende zomer ook assistent-coach worden van een van de jeugdselec­ties van de Young Lions, ook dat is een mooi vooruitzic­ht.”

 ?? FOTO SMB ?? Gembo-coach Tom Van den Bosch: “Dit is uiteraard een verre van ideale situatie.”
FOTO SMB Gembo-coach Tom Van den Bosch: “Dit is uiteraard een verre van ideale situatie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium