Gazet van Antwerpen Stad en Rand

N-VA blijft gaan voor parking Hof ter Linden

Aangepaste plannen moeten doorslag geven, aldus meerderhei­dspartij

- FILIP SPOELDERS

Het Edegemse gemeentebe­stuur gaat dan toch verder met zijn plannen om een centrumpar­king aan te leggen naast de dreef van kasteeldom­ein Hof ter Linden. Het gaat het oorspronke­lijk plan aanpassen.

De plannen voor deze centrumpar­king gaan ondertusse­n mee sinds 2017. De juridische procedure, met aan de basis één bezwaarsch­rift, belandde bij de Raad voor Vergunning­sbetwistin­gen. In deze procedure had de Vlaamse Commissie Onroerend Erfgoed in het voorjaar voor de tweede maal een negatief advies gegeven. Het leek er op dat meerderhei­dspartij N-VA naar alternatie­ven ging zoeken.

“We hebben ons inderdaad even laten ontmoedige­n door dat bezwaarsch­rift en één partij, maar we willen de handdoek niet in de ring gooien. Het zou jammer zijn als al het werk van de afgelopen jaren voor niets is geweest. De partners in de omgeving, zoals tennisclub De Dreef, de Scouts, school De Link en de horeca op Hof ter Linden, staan achter de plannen, net als Open Vld en Groen. Zij keurden het dossier in de vorige legislatuu­r mee goed”, reageert burgemeest­er Koen Metsu (N-VA).

De gemeente zal het dossier nu aanpassen. “Door enkele details weg te werken, denken we dat het plan moet slagen. We gaan samenwerke­n met de Vlaamse Commissie Onroerend Erfgoed. We planden bijvoorbee­ld doorgangen in de oude muur langs de dreef. Dat moeten we veranderen, want volgens de commissie verstoren deze het beschermd dorpsgezic­ht. Dit zal tijd in beslag nemen en bezwaarsch­riften zijn eveneens mogelijk, maar het is aan ons om een feilloos parcours af te leggen.”

De partij die zich tegen deze parking verzet, is CD&V. "Het N-VAbestuur weet heel goed dat de zomerlinde­ndreef en het dorpsgezic­ht beschermd zijn. In mei werd dan ook terecht beslist om af te stappen van de plannen tot uitbreidin­g van de parking en op zoek te gaan alternatie­ven. Het bestuur maakt nu een bocht van 180 graden en dat betreuren wij”, geeft raadslid Adrian De Weerdt aan.

CD&V ziet alternatie­ven in een optimalisa­tie van de parking van het OCMW en aan het postgebouw in de Drie Eikenstraa­t. “De parking van het OCMW wordt nu al gebruikt en is te klein. Het postgebouw is niet van ons en aan een hoge prijs gekocht door een private partij. Die zal er iets anders mee willen doen dan er een gratis openbare parking aanleggen”, besluit Metsu.

 ?? FOTO FISP ?? De dreef met de muur is een beschermd dorpsgezic­ht, de parking moet achter de muur komen.
FOTO FISP De dreef met de muur is een beschermd dorpsgezic­ht, de parking moet achter de muur komen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium