Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hoeve Cools met weilanden te koop

Openbare verkoop op 12 en 28 oktober

- (kma)

Wie recent over de Medelaar in Halle (Zoersel) gepasseerd is, heeft het vast al gemerkt: Hoeve Cools, met meer dan vier hectaren omliggende weilanden, wordt openbaar verkocht. Maar dat betekent niet dat boer Cools, de laatste boer van Halle, stopt. Het is alleen de ouderlijke hoeve die verkocht wordt en boer Cools woont en boert vlak ernaast verder.

De Landelijke Gilde van HalleSint-Antonius organiseer­t jaarlijks haar kerstboomv­erbranding

aan Hoeve Cools, waarbij bezoekers zich in de schuur kunnen opwarmen bij een drankje of hapje. Maar die schuur en de hoeve worden nu openbaar verkocht met ruim vier hectaren weiland in vier blokken. De openbare verkoop door notaris Nouwkens-Portier vindt op 12 en 28 oktober plaats in de ruime en dus coronaproo­f Bar Bomma in Malle.

Boer Cools en zijn zoon stoppen zeker niet. Ze boeren er vlak naast in een modernere stal en hebben nog de beschikkin­g over achtergele­gen weilanden en een wei aan de overzijde. Maar omdat beide (groot)ouders overleden zijn en er zes kinderen zijn, worden de ouderlijke hoeve met stallingen en schuur nu verkocht.

Paarden

De hoeve heet eigenlijk hoeve De Medelaer, maar de oude langgevelh­oeve die er vroeger stond, werd in de jaren zestig vervangen door een modernere woning. De kans dat Halle er binnenkort opnieuw een landbouwer bij krijgt, is echter klein. Door de popularite­it van paarden in Zoersel verwacht ook de familie dat het met de rustige ligging vlak bij Zoerselbos waarschijn­lijk voor veel paardeneig­enaars een interessan­te opportunit­eit is.

 ?? FOTO KMA ?? De oude Hoeve Cools wordt volgende maand openbaar verkocht in Bar Bomma in Malle.
FOTO KMA De oude Hoeve Cools wordt volgende maand openbaar verkocht in Bar Bomma in Malle.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium