Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Boeren & Buren breidt uit naar Lint

Online bestellen, afhalen aan De Witte Merel

-

De Lintenaren kunnen vanaf nu eten en drinken van lokale producente­n bestellen om in hun eigen gemeente af te halen. Het systeem van Boeren & Buren is hiervoor uitgebreid vanuit Lier.

Met Boeren & Buren kunnen de liefhebber­s van lokale en biologisch­e producten bestelling­en doorgeven en ze aan een plaatselij­k afhaalpunt, een zogenaamde ‘buurderij’, afhalen. Ioanna Simionescu van de CSA-boerderij Kraakvers.bio uit de Lierse deelgemeen­te Koningshoo­ikt heeft zo’n ‘buurderij’. “Maar omdat ik in het afhaalpunt van Lier veel klanten uit Lint over de vloer kreeg, begon het idee te groeien om ook in deze gemeente een afhaalpunt uit te bouwen”, licht Ioanna toe.

Woensdag stond ze met haar medewerker­s voor het eerst aan De Witte Merel. Voor de eerste keer stonden er meteen zestien bestelling­en klaar. “De Lintenaren moeten ons nog beter leren kennen en dit initiatief zal zeker verder groeien. Het voordeel is dat ze alle lokale producten van verschille­nde boerderije­n bij één ‘buurderij’ kunnen bestellen. Dit gaat onder andere om biofruit, groenten, melk, ambachteli­jk brood en vlees.” Ook confituren, groentetaa­rten, kazen, boter, koeken, yoghurt en granen staan op de lijst om te bestellen.

“Wanneer er vraag is vanuit andere gemeenten in de buurt kunnen we altijd overwegen om verder uit te breiden. Naast de lokale producten is een andere troef van het systeem dat de afhaalmome­nten een tijd van ontmoeten zijn voor de klanten. Ze blijven al eens een praatje doen en dat maakt het gezellig. Al is dit in deze tijden van corona een beetje moeilijker.”

Boeren & Buren zal iedere woensdag om 17u aanwezig zijn aan De Witte Merel. Op voorhand bestellen is verplicht. Dit kan via www.boerenenbu­ren.be.

 ?? FOTO FISP ?? Ioanna, met gele trui, ontvangt de eerste klanten in Lint.
FOTO FISP Ioanna, met gele trui, ontvangt de eerste klanten in Lint.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium