Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nummerplaa­t was huwelijksa­anzoek

Zot van A vanavond in ‘Vanity Plates’ op VTM2

- JEF WIJCKMANS

Evi Heyndrickx (43) rijdt al een hele tijd rond met een speciale nummerplaa­t op haar wagen. ‘Zot van A’ was een origineel huwelijksa­anzoek van haar (ondertusse­n) echtgenoot Jurgen Exelmans (50).

Ruim tien jaar geleden bestelde Jurgen Exelmans een gepersonal­iseerde nummerplaa­t voor de auto waarmee zijn toenmalige vriendin reed. “Het was een Mercedes A-klasse en mijn neef kwam met dat idee op de proppen”, zegt Jurgen. “Het was dubbel want uiteraard was ik zot van haar.”

Maar tijden veranderen en aan de relatie en de nummerplaa­t kwam een einde. Toch behield Jurgen al die tijd dat kenteken. Ook omdat iemand anders er mogelijk mee aan de haal zou gaan.

Ondertusse­n kwam Evi Heyndrickx in zijn leven en hij vroeg haar ruim een jaar geleden ten huwelijk. Al lachend zei ze dat hij dat eerst acht keer moest vragen. “De tweede keer deed hij dat met de nummerplaa­t Zot van A op mijn auto te monteren. Ik voelde me gevleid dat ik bij het rijden veel aandacht kreeg”, zegt Evi. “Sommige automobili­sten kwamen dichterbij om de tekst te kunnen lezen of om er een foto van te nemen. Voor Jurgen was het als zaakvoerde­r van MS Car Company zelfs extra publicitei­t dankzij de omstaande tekst op de plaathoude­r.”

In het voorjaar had Jurgen voor zijn achtste vraag om te huwen de auto van Evi opvallend volgeplakt met stickers met de vraag: Evi, wil je met me trouwen? “Bij het vertrek ’s morgens had ik dat niet gezien want die letters stonden aan de passagiers­kant”, lacht Evi. “Het viel me op dat ik nog meer bekeken werd maar dacht dat het omwille van die plaat alleen was.

Pas ’s avonds toen ik aan mijn werk in Brussel wou instappen, zag ik de tekst. Ik heb dan meteen ‘ja’ ge-sms’t.”

Via een kennis kwamen ze te weten dat VTM voor een tv-programma over nummerplat­en op zoek was naar originele exemplaren en verhalen. Op 8 augustus van dit jaar is een filmploeg van De Mensen voor VTM dan ook een ganse dag komen filmen op het huwelijk. “We kijken uiteraard zelf met veel spanning uit naar wat ze van ons filmden.” U ziet het om 20.40u op VTM2 in

Vanity Plates.

 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? Evi is best trots op haar nummerplaa­t.
FOTO JEF WIJCKMANS Evi is best trots op haar nummerplaa­t.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium