Gazet van Antwerpen Stad en Rand

1 leerling besmet, 65 leerlingen in quarantain­e

Sint-Jozefinsti­tuut plaatst drie klassen thuis in isolatie

- (ajan)

Omdat een leerling uit het eerste middelbaar van het SintJozefi­nstituut in Essen besmet is met Covid-19, moeten drie klassen in quarantain­e. Het gaat om drie van de vier klassen van het eerste middelbaar.

Dat vertelt Kris Peeters, afgevaardi­gd bestuurder van Koba Noorderkem­pen, de scholenkoe­pel waar het Sint-Jozefinsti­tuut onder valt. “Doordat één leerling besmet is, zitten drie klassen donderdag en vrijdag thuis. Omdat de kinderen ouder zijn dan 12 jaar, moeten zij zich allemaal laten testen. Het aantal lijkt misschien hoog, maar omdat er contacten zijn geweest met andere klassen heeft de CLB-arts beslist dat al deze klassen in quarantain­e moeten. We moeten de protocolle­n nu eenmaal volgen.”

Dit weekend testresult­aten

De school verwacht dat de testuitsla­gen zaterdag binnen zullen zijn. Wat er dan verder gebeurt, hangt af van die uitslag. “We gaan dit weekend met een update komen over hoe het verder moet. Dat weten we nu nog niet, maar we hopen op een snelle opstart.”

Het is nog niet bekend hoe de leerling het virus heeft opgelopen, volgens Peeters. De leerkracht­en organisere­n digitale lessen voor de kinderen. “De leerkracht­en zelf hebben geen risico op besmetting, dus zij blijven gewoon werken.”

Vorige week bleek al dat er een leerkracht van lagere school Mariaberg Centrum, ook een school van Koba, besmet was met het virus. Daardoor zaten negentig leerlingen tijdelijk thuis, maar inmiddels is iedereen, ook de leerkracht, weer op school. “Zij testte negatief nu. De besmetting op het Sint-Jozef staat daar absoluut los van.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium