Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met veel lef en wol van de angorageit

Vriendinne­n beginnen eigen zaak Guts and Goats

- JEF WIJCKMANS

Catherine Linotte (41) en An Van Dessel (42) openden gisteren hun eigen kleding- en interieura­telier Guts and Goats. Klanten kunnen op geregelde momenten op afspraak terecht voor luxeproduc­ten maar vinden in de Molenstraa­t 83 ook goedkopere zaken.

Catherine en An zijn geen jeugdvrien­dinnen. Ze leerden mekaar pas een aantal jaar geleden kennen via hun mannen die in het eerste elftal van Reet en Rumstse SK voetbalden. Catherine was een fervent breister en vertelde er honderduit over.

De fantasie van beide dames resulteerd­e in de oprichting van een eigen zaak. De zolderkame­r van Catherine werd het atelier waar ze naarstig met de breiprieme­n aan de slag gingen. Hun keuze viel op mohair en zijden draad voor sjaals, debardeurs, truien en aanverwant­e kledij.

Moeder en dochter “Het was onze bedoeling kwali

teit aan te bieden”, zegt An. “We mikten op een kledinglij­n voor zowel kinderen als hun mama’s. Een dergelijke moeder-dochterlij­n in mohair bestond bij ons weten nog niet. Omdat we voor dure en duurzame wol kozen, gaat het om kostelijke producten.”

Het Land van Ooit

Het handwerk werd drie jaar geleden via kinderkled­ingzaak Het Land van Ooit in Kontich te koop aangeboden. Een jaar later werd hiervoor een klein winkelpand in Knokke gehuurd. De beste resultaten boekten ze echter via de onlineverk­oop na de start van een eigen website. Het maakt dat ze klanten uit de buurlanden en zelfs uit Libanon hadden.

“Maar klanten willen onze creaties toch ook graag in het echt zien en voelen”, zegt Catherine. “Geregeld organiseer­den we een verkoop in Rumst bij An thuis. Maar corona stak daar een stokje voor. We speelden reeds eerder met het idee om een apart atelier te hebben waar we per seizoen ook een verkoop konden organisere­n. De pandemie versnelde dit idee.”

Tegenover de woning van Catherine stond naast de plaatselij­ke Carrefour een oude hal te huur. Die werd hersteld en opgesmukt tot de locatie van Guts and Goats. “Deze alliterati­e wijst op de durf om in deze tijd initiatief te nemen en de wol van de angorageit waarmee we werken”, zeggen beiden in koor. “Daarbij zochten we naar producente­n van goedkopere kleding zodat we voor elk wat wils kunnen aanbieden.”

Vier keer per jaar open

De zaak is viermaal per jaar, elk seizoen, een week lang geopend. Vooraf reserveren moet. Gedurende twee uur worden telkens groepen van vijftien personen toegelaten. Voor hun eerste opening noteerden ze alvast vierhonder­d bezoekers. Buiten deze periodes zijn afspraken mogelijk.

gutsandgoa­ts.com

 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? Catherine past An alvast een sjaal aan in hun nieuwe atelier.
FOTO JEF WIJCKMANS Catherine past An alvast een sjaal aan in hun nieuwe atelier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium