Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nooit meer aanmelden bij René Verbelen

Rechtbank neemt afscheid van oudste zittingsbo­de

-

In het Antwerpse justitiepa­leis is René Verbelen in de bloemetjes gezet. Hij is met zijn 86 jaar de oudste zittingsbo­de, en ook het langst aan de slag. Na een carrière van 31 jaar was woensdag zijn laatste dag.

Verbelen begon in 1989 te werken als zittingsbo­de. Mensen komen zich al meer dan dertig jaar bij hem aanmelden in de zittingsza­al. Vroeger was hij bode op de kortgeding­zittingen, nu bij de familierec­htbank. Twee jongere broers volgden in zijn voetsporen en werden ook zittingsbo­de op de

Feest volgt nog rechtbank, maar zij zijn intussen overleden.

Woensdag werd René op zijn laatste dag verrast met bloemen, een oorkonde, cadeautjes en vele felicitati­es. “Als iemand met pensioen gaat, doen we meestal een receptie, maar nu is dat helaas niet mogelijk. Als corona achter de rug is, willen we iets organisere­n voor alle mensen wiens afscheid we niet fatsoenlij­k hebben kunnen vieren”, zei Antwerps afdelingsv­oorzitter Luc Potargent.

Voor René was het afscheid dubRené bel. “Aan de ene kant zou ik hier nog willen blijven, want ik heb hier een fijne tijd gehad. Maar aan de andere kant wil ik ook thuis bij mijn echtgenote zijn.”

Schrik om zich te vervelen, heeft hij niet. “Mijn echtgenote zal me wel bezighoude­n, denk ik. Ik ben ook van plan om vaak naar de voetbal te gaan, mijn familie te bezoeken en om af en toe een wandeling te maken. En ik kom zeker nog terug naar het justitiepa­leis.”

 ?? FOTO BELGA ?? René Verbelen (links) denkt dat zijn echtgenote hem wel zal bezighoude­n nu hij geen zittingsbo­de meer is.
FOTO BELGA René Verbelen (links) denkt dat zijn echtgenote hem wel zal bezighoude­n nu hij geen zittingsbo­de meer is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium